Fondurile Pioneer Investments au atras anul trecut 15,2 miliarde euro

Fondurile Pioneer Investments au atras anul trecut 15,2 miliarde euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 ian 2016

Compania de administrare a activelor financiare Pioneer Investments și-a sporit cu 15% vânzările în anul 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Scăderile de la acest început de an creează neliniști în rândul industriei internaționale a fondurilor de investiții. Se vor speria clienții de prefigurarea unui trend descendent mai lung și vor retrage o parte din sume. Pe acest fond vin raportări despre o performanță deosebită în anul 2015 a managerului global de investiții Pioneer Investments care și-a sporit activele în administrare la 224 miliarde euro, după intrări nete de 15,20 miliarde euro, potrivit unui comunicat al grupului remis redacției.

Cele mai robuste atrageri de fonduri au fost în Italia și Germania, un impuls pozitiv consemnându-se în Asia și America Latină. 

Banca Transilvania, instituția anului pe piața de capital CITEȘTE ȘI Banca Transilvania, instituția anului pe piața de capital

"Este îmbucurator sa vedem încrederea continuă pe care clienții noștri ne-o arată", a declarat, potrivit docuemntului citat, Giordano Lombardo, CEO al Pioneer Investments.

Conform datelor publicate de agenția de rating pentru industria de profil Morningstar, compania pe locul 4 la nivel mondial în segmentul fondurilor de tip "multi asset" și pe locul 9 pe segmentul fondurilor alternative.

Pioneer Investments este vigilentă în această etapă față de condițiile actuale de lichiditate, eficiența politicilor monetare în această etapă, perspectiva Chinei și traiectoria pentru piețele emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni
pioneer investments
italia
germania
asia
criza