Indicele BET de la BVB va avea o componență variabilă

Indicele BET de la BVB va avea o componență variabilă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 oct 2016

Operatorul de piață Bursa de Valori București a modificat structura indicilor BET și BET-TR. Dacă actuala componență este fixă, de 10 companii, în viitor aceasta va fi variabilă, între minimum 10 titluri și maximum 15 simboluri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul Bursei de Valori București a decis astăzi, în conformitate cu o decizie a Comisiei Indicilor din cadrul entității, să modifice structura indicelui reprezentativ BET, dar și pe cea a indicelui subsecvent BET-TR care ia în calcul și dividendele încasate. Astfel, indicii vor avea o componență variabilă, între 10 și 15 companii, față de structura fixă de dinainte cu 10 societăți.

Componență listei va fi decisă în cadrul ședințelor periodice din martie și septembrie, companiile fiind puse timp de 6 luni pe lista de așteptare înainte de includerea în indici. Prima listă de acest sens va fi publicată în scurt timp și va rămâne în vigoare până la ședința Comisiei Indicilor din martie 2017. Criteriile de includere în indici sunt legate de raportările legale și relația cu investitorii, informează un comunicat al BVB sosit după închiderea sesiunii de tranzacționare de astăzi.

Banca Internațională de Investiții, cu sediul la Moscova, a atras pe Bursa de Valori București o finanțare de 300 milioane lei CITEȘTE ȘI Banca Internațională de Investiții, cu sediul la Moscova, a atras pe Bursa de Valori București o finanțare de 300 milioane lei

În prezent, în structura indicelui se regăsesc, în diverse procentaje, următoarele companii: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Romgaz Mediaș (SNG), Electrica (EL), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL), Nuclearelectrica (SNN) și Bursa de Valori București (BVB).

Indicele BET are o performanță de la începutul anului. Închiderea de astăzi a fost la nivelul de 6.963,66 puncte este cu 0,58% sub ultima valoare a lui 2015, de 7.004,32 puncte.

După prăbușirile de la debutul acestui an bursier, reperul respectiv a fost depășit abia la începutul lunii septembrie, însă vânzări recente pe o serie de emitenți precum Romgaz și OMV Petrom l-au readus sub pragul psihologic de 7.000 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
fondul proprietatea
omv petrom
banca transilvania
romgaz
transgaz
brd