Indicii S&P 500 și Nasdaq au încheiat la niveluri record, înainte de reuniunea Fed de la Jackson Hole

Indicii S&P 500 și Nasdaq au încheiat la niveluri record, înainte de reuniunea Fed de la Jackson Hole
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2021

Acțiunile de la Wall Street au crescut, iar indicii S&P 500 și Nasdaq au închis la niveluri record, susținuți de companiile producătoare de cipuri și companiile din sectorul financiar, investitorii așteptând ca reuniunea anuală a Rezervei Federale (Fed) de la Jackson Hole să le ofere asigurări că planul de înăsprire a politicii monetare va rămâne neschimbat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Știrile pozitive cu privire la aprobările de vaccinare și așteptările ca Fed să nu șocheze piețele la Jackson Hole contribuie la menținerea prețurilor acțiunilor la un nivel ridicat”, a declarat David Carter, director de investiții la Lenox Wealth Advisors din New York, care a adăugat că ”este o piață foarte liniștită, deoarece mulți investitori stau la plajă săptămâna aceasta."

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Acțiunile companiilor din sectorul financiar și cele ale companiilor din sectoarele care vor profita cel mai mult de redresarea economiei, cum ar fi cele ale producătorilor de cipuri, și alte firmelor de transport au urcat datorită randamentelor mari al titlurilor Trezoreriei, scrie News.ro.

În urma aprobării complete a vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer și BionTech, companiile și instituțiile încep fie să impună angajaților să se vaccineze, fie să îi penalizeze pe cei care nu o fac.

Pentagonul și Delta Airlines sunt printre entitățile care au luat astfel de măsuri.

Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 0,11%, S&P 500 cu 0,22%, iar Nasdaq Composite cu 0,15%.

Componenta titlurilor financiare a S&P 500 a avansat cu peste 1%, dar acțiunile din sectorul sănătății au înregistrat cea mai mare scădere procentuală.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Acțiunile producătorilor de cipuri Nvidia și Applied Materials au crescut cu 1,9%, eespectiv cu 1,2%. Titlurile companiilor de tehnologie Alphabet, Tesla și Facebook au avut cea mai mare contribuția la creșterea indicelui Nasdaq.

Titlurile Nordstrom au coborât cu 17,6%, după ce operatorul de magazine universale a raportat un declin al veniturilor trimestriale de 6%, față de nivelul anterior pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
nasdaq