Măsură a șocului din industria HORECA pentru fabricanții de bere: Bermas Suceava își reduce afacerile semestriale cu o un sfert, trece pe pierdere și își adâncește datoriile cu o treime

Măsură a șocului din industria HORECA pentru fabricanții de bere: Bermas Suceava își reduce afacerile semestriale cu o un sfert, trece pe pierdere și își adâncește datoriile cu o treime

Sursa foto: Miroslav Halfar / dreamstime.com

scris 27 aug 2020

Bermas, producătorul berilor Bermas, Suceava și Călimani, afișa rezultat negativ la începutul sezonului estival, după ce anul trecu a avut un profit de 2 milioane lei.

Închiderile restaurantelor în contextul epidemiei a lovit nu numai unitățile propriu-zise de alimentație publică, dar și furnizorii lor. Șocul se resimte și în industria berii. Bermas Suceava (BRM) a realizat în primul semestru venituri din cifra de afaceri de 11,38 milioane lei, cu 24,83% mai mici față de cele de 15,14 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

În același interval de raportare, cheltuielile cu materiile prime s-au micșorat într-o dinamică apropiată, de 23,67%, la 5,19 milioane lei, de la 6,80 milioane lei. Într-o societate în care asociația salariaților are o participație importantă, cheltuielile cu personalul s-au diminuat cu 6,56%, la 6,03 milioane lei, de la 6,46 milioane lei. Astfel, Bermas a trecut pe pierdere cu un rezultat negativ de aproximativ 619.000 de lei, față de profitul net de aproximativ 633.000 de lei de la S1 2019. Pe întreg anul trecut, compania afișa deja un câștig net de 1,96 milioane lei, din care săptămâna trecută a distribuit un dividend cu randament net de aproximativ 6%.

Purcari își reduce cu 9% profitul net semestrial. Epidemia COVID a condus la o prăbușire la jumătate a veniturilor în Republica Moldova CITEȘTE ȘI Purcari își reduce cu 9% profitul net semestrial. Epidemia COVID a condus la o prăbușire la jumătate a veniturilor în Republica Moldova

Activele totale ale Bermas, producătorul al berilor  Bermas, Suceava și Călimani, erau la data de 30 iunie de 34,63 milioane lei, cu 3,06% mai mari decât cele de 33,60 milioane lei de la finalul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au urcat cu 34,31%, la 13,23 milioane lei, de la 9,85 milioane lei.

Bermas Suceava este listată la cota Bursei de Valori București unde nu are o frecvență zilnică a tranzacțiilor, iar la ultimul preț de închidere, de 1,3800 lei/acțiune, consemnat la 10 august, capitalizarea de piață a societăți se ridică la 29,74 milioane lei (6,14 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bermas
bere
bvb
bursa
suceava