Metav București, prin care Popoviciu și Dimofte administrează Metav Business Park, oprește răscumpărarea acțiunilor, după ce Popoviciu a fost condamnat

Metav București, prin care Popoviciu și Dimofte administrează Metav Business Park, oprește răscumpărarea acțiunilor, după ce Popoviciu a fost condamnat
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 oct 2017

Metav București, companie imobiliară care administrează parcul industrial Metav Business Park din apropierea aeroportului Băneasa, controlată de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte, nu își va mai răscumpăra acum aproape 29% din acțiuni, scop pentru care era pregătită să contracteze un credit de 40 milioane lei, operațiunea fiind oprită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, controlată în proporție de 54,27% de societatea Meteor Investiții Mobiliare a oamenilor de afaceri Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte, intenționa să răscumpere acțiuni tot de aproximativ 40 milioane lei.

Acționarii au fost chemați să avizeze achiziția din piața secundară printr-o ofertă de buy-back a unui număr de până la 5,65 milioane acțiuni proprii, reprezentând 28,81% din capitalul social al Metav, pachet care ar fi fost chiar mai mare decât cel de 27,77 deținut de SIF Muntenia (SIF4), dar votul a fost unul de respingere.

Înainte de vot, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". Planul de răscumpărare fusese inițiat cu doar o zi înainte de această condamnare.

EXCLUSIV Repere de tranzacționare pentru acțiunile Electrica. „Este graficul pe care să faci bani!”, spune un broker CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Repere de tranzacționare pentru acțiunile Electrica. „Este graficul pe care să faci bani!”, spune un broker

Planul era ca Metav să contracteze un credit de 40 milioane lei, sumă foarte apropiată de cea a programului de răscumpărări. Acesta ar fi urmat să fie derulat la prețul pieței, însă la o valoare cuprinsă între nivelurile de cotare, de 6,41 milioane lei și 7,80 milioane lei. Valoarea ofertei urma să se cifreze între maximum 36,23 milioane lei și 44,09 milioane lei, în funcție de prețul acesteia și de participare.

Metav București este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București unde este tranzacționată sporadic.

Compania are o capitalizare de piață de 221,6 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
metav
radu dimofte
gabriel popoviciu
bvb
bursa
sif muntenia