O tranzacție de tip deal cu acțiuni Banca Transilvania, peste 40% din rulajul de marți la BVB

O tranzacție de tip deal cu acțiuni Banca Transilvania, peste 40% din rulajul de marți la BVB
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mai 2017

Bursa de Valori București (BVB) a închis în urcare ședința de marți, la un nou maxim al ultimilor peste 9 ani, în timp ce bursele europene au scăzut pentru a patra ședință consecutiv. Tranzacțiile cu acțiuni au însumat 65,87 milioane de lei pe bursa românească, circa 42% din rulajul total fiind reprezentat de o tranzacție deal cu Banca Transilvania (TLV).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele compozit BET Plus a crescut cu 0,17%, iar BET, al titlurilor blue-chip, cu 0,14%. Astfel, indicele reprezentativ BET a atins nivelul de 8.688,5 puncte, un nou record post-criză.

Acțiunile operatorului sistemului național de transport al gazelor naturale, Transgaz, controlat de statul român, au crescut cu peste 4%, în urma publicării unei raportări către BVB, în care compania anunță completarea ordinii de zi a  Adunării Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA), din 19 iunie, cu subpunctul “Distribuirea sub formă de dividend a sumelor existente in contabilitate la alte rezerve și rezultatul reportat la data de 31.12.2016”.

Bursa românească performează bine în sezonul dividendelor CITEȘTE ȘI Bursa românească performează bine în sezonul dividendelor

Pe piața principală, cel mai tranzacționat emitent a fost Banca Transilvania (TLV), cu tranzacții de 8,24 milioane de lei, urmat de Transgaz (TGN), cu 6,47 milioane de lei, și Romgaz (SNG), cu 5,22 milioane lei. Acțiunile TLV au încheiat ședința în creștere cu 0,86%, acțiunile TGN au avansat cu 4,24%, iar SNG a pierdut 0,3%.

Pe piața deal a existat o singură tranzacție, de 27,93 milioane de lei, cu acțiuni Banca Transilvania.

BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,36%. BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a încheiat sesiunea bursieră în coborâre cu 0,11%, fiind singurul indice de la BVB cu evoluție negativă. BET XT și BET BK au crescut cu 0,16%, respectiv 0,11%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

La nivel european, indicele Stoxx Europe 600 a scăzut pentru a patra ședință consecutiv, finalizând ședința cu un declin de 0,2%. În regiune, bursa de la Varșovia a scăzut cu 0,85%, cea de la Praga cu 0,67%, în timp ce cea de la Budapesta a crescut cu 0,54%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
transgaz
bursa
bet
maxim
stoxx europe 600