PSD nu vrea privatizarea Hidroelectrica în criză

PSD nu vrea privatizarea Hidroelectrica în criză
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2020

Purtătorul de cuvânt al social-democraților denunță Lucian Romașcanu afirmă că aceștia nu doresc listarea producătorului de energie hidro într-o etapă de stres, când prețurile sunt jos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Partidului Social Democrat afirmă că demararea procedurilor de a ducere la cota Bursei de către actualii guvernanți nu este inspirată în contextul crizei generate de noul coronavirus. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat într-o conferință de presă, că a fost demarată procedura pentru privatizarea Hidroelectrica, precizând că acest lucru nu trebuie făcut în perioadă de criză atunci când "speculanții sunt peste tot, iar prețurile sunt jos".

Romașcanu a afirmat că Guvernul a selectat deja consultantul care va scoate compania pe Bursă.  "Vă dau o veste pe care am aflat-o și noi recent. Există demarată deja procedura pentru privatizarea Hidroelectrica. Guvernul a selectat consultantul care va scoate compania la mezat pe Bursă. Este o companie care aduce profituri uriașe în fiecare an. Într-adevăr există un plan strategic mai vechi care prevede inclusiv privatizarea Hidroelectrica, dar sub nicio formă acest lucru nu trebuie făcut în criză când speculanții sunt peste tot, iar prețurile sunt jos”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, preluat de News.ro.

Legea societăților comerciale și regulile pentru AGA și CA - modificate prin OUG. Termenul de întrunire a AGA - prelungit CITEȘTE ȘI Legea societăților comerciale și regulile pentru AGA și CA - modificate prin OUG. Termenul de întrunire a AGA - prelungit

El a precizat că social-democrații au depus o lege la Senat care interzice vânzarea participațiilor statului în timp de criză și aceasta va fi cât de curând supusă votului în plen. Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a semnat contractul privind achiziția de servicii de consultanță și asistență juridică ale unui consultant juridic internațional în vederea listării la bursă a 10% din acțiuni, contractul fiind adjudecat de Dentons Europe SPARL, care a ofertat prețul de 429.000 euro, față de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziției.

Listarea a 10% din acțiunile societății Hidroelectrica s-a decis în anul 2013 prin HG 1066, pentru aprobarea strategiei de privatizare. Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică din Romania și prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Compania are în portofoliu 204 centrale hidroelectrice cu o puterea instalata de de 6.444 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
listare
psd