Romcarbon distribuie mai puțin de o treime din câștigul pe anul trecut sub formă de dividende

Romcarbon distribuie mai puțin de o treime din câștigul pe anul trecut sub formă de dividende
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2016

Romcarbon Buzău va acorda dividende însumând 2,24 milioane lei, din profitul net de 6,39 milioane lei obținut anul trecut. Randamentul net al dividendului este de 6%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Puțin peste 30% din profitul net de 6,39 milioane lei al Romcarbon Buzău (ROCE) va fi distribuit sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut anunțat de companie este de 0,0085 lei/acțiune, care raportat la prețul de închidere de ieri de 0,134 lei/acțiune al titlurilor companiei oferă un randament net marginal peste 6%.

Cea mai mare parte a câștigului pe 2015, respectiv 4,10 milioane lei, va trece la capitolul "alte rezerve" conform propunerii din convocatorul pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 28 aprilie, în timp ce abia 1,97 milioane lei merge către acționari sub formă de dividende, căruia i se adaugă, până la 2,24 milioane lei, o sumă de bani din câștigul aferent anului 2014 rămasă nedistribuită.

Data de înregistrare este 14 octombrie, în timp ce plata dividendelor ar urma să se facă abia pe 26 octombrie.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor programată pentru aceeași zi, societatea solicită acționarilor apropunerea expunerii bancare de 16,18 milioane euro și 6,14 milioane lei.

Romcarbon, firmă cu activitate în doeniul maselor plastice și a procesării deșeurilor, este controlată prin intermediul unor companii nerezidente de omul de afaceri taiwanez Hung Ching Ling și la actuala cotație de piață are o capitalizare bursieră de 35,39 milioane lei (7,92 milioane lei).

viewscnt
Afla mai multe despre
romcarbon
dividende
randament
hung ching ling
bvb
bursa