"Roșu" pe bursele europene. Prima scădere lunară de la prăbușirea din martie

"Roșu" pe bursele europene. Prima scădere lunară de la prăbușirea din martie
scris vineri, 20:53

Indicele paneuropean a încheiat săptămâna în teritoriu negativ și a înregistrat prima scădere lunară de la prăbușirea record din luna martie.

Stoxx 600 a pierdut circa 0,6% în ședința de vineri, extinzându-și declinul săptămânal la aproape 3%. La nivel lunar, indicele a consemnat primul declin de la prăbușirea din luna martie, coborând cu circa 1%.

Dolarul se îndreptă spre cea mai slabă evoluție lunară din ultimul deceniu CITEȘTE ȘI Dolarul se îndreptă spre cea mai slabă evoluție lunară din ultimul deceniu

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris a pierdut 1,43% în ședința de vineri, Dax (Frankfurt) a coborât un 0,54%, iar FTSE 100 (Londra) a scăzut cu 1,54%.

Îngrijorările legate de evoluția numărului de cazuri de Covid-19 și datele care au arătat contracții economice record au redus apetitul la risc al investitorilor, trăgând în jos acțiunile și împingând aurului la maxime record.

Zona euro și Uniunea Europeană au înregistrat, în triemstrul al doilea, scăderi istorice ale economiilor. Astfel, în perioada aprilie-iunie, PIB-ul a înregistrat un declin de 12,1% în zona euro și de 11,9% în UE, comparativ cu precedentele trei luni, în urma măsurilor de izolare adoptate de fondul pandemiei de Covid-19.

Economia Germaniei, cea mai mare din UE, s-a contractat cu 10,1% în trimestrul al doilea raportat la precedentele trei luni, cel mai abrupt declin din ultimii cel puțin 50 de ani.

La rândul său, economia Franței s-a contractat cu 13,8% în trimestrul al doilea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
rosu
scadere bursa
declin economie