Sesiune pozitivă la bursă, cu interes predominant pentru acțiunile bancare și cele ale producătorilor de gaze naturale

Sesiune pozitivă la bursă, cu interes predominant pentru acțiunile bancare și cele ale producătorilor de gaze naturale

Sursa foto: Mrchan | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 apr 2022

Tendința generală a fost de apreciere la bursă, dar volumele sunt foarte mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Care sunt mecanismele prin care poate fi ameliorată activitatea de tranzacționare de la Bursa de Valori București. Tema principală de dezbatere la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, cea a lichidității de multe ori în suferință, a fost o caracteristică și a ultimei ședințe de tranzacționare în care rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,40 milioane lei (5,34 milioane euro).

Cu transferuri de 5,14 milioane lei, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au fost vedeta de la BVB într-o zi în care cotația a urcat cu 1,66%, până la prețul de 17,10 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a pierdut 0,20%, până la prețul de 2,4550 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,02 milioane lei.

Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria CITEȘTE ȘI Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria

Interes a existat și pentru titlurile producătorilor de gaze naturale, ambele cu închideri pozitive: +1,84%, până la prețul de 41,60 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au consemnat volume echivalente cu 4,85 milioane lei și +0,53%, până la prețul de 0,4705 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit o activitate de 1,87 milioane lei.

Sunt mișcări care au dat culoarea „verde” a tabloului bursier într-o zi în care și la New York Stock Exchange am înregistrat o ușoară tendință de revenire: +0,65% pentru indicele compozit BET-XT, +0,38% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.742,05 puncte, +0,94% pentru indicele energetic BET-NG și +0,72% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.709,66 puncte, se află într-o zonă de ezitare la confluența dintre mediie mobile exponențiale de viteză în proporții Fibonacci, respectiv cea de 55 de zile (EMA55) și media de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune pozitivă la bursă, cu interes predominant pentru acțiunile bancare și cele ale producătorilor de gaze naturale

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au crescut cu 1,45%, până la prețul de 2,1000 lei/acțiune și de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care s-au apreciat cu 1,71%, până la prețul de 44,70 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica