Premierul Ungariei susține că piața unică europeană și moneda euro sunt în pericol

Premierul Ungariei susține că piața unică europeană și moneda euro sunt în pericol
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 iul 2016

Pierderea încrederii în viabilitatea Uniunii Europene (UE) este un motiv de îngrijorare, iar nerespectarea reglementărilor blocului comunitar a pus în pericol moneda unică și piața internă, afirmă premierul ungar Viktor Orban, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Viktor Orban, un critic dur al măsurilor adoptate în UE și un oponent al politicii privind cotele de refugiați în statele europene, a avertizat, imediat după referendumul la care britanicii au ales să părăsească blocul comunitar, că UE se va confrunta cu noi probleme dacă nu va reuși să găsească o rezolvare la criza imigranților.

”Principalul motiv al crizei europene și incertitudinii este acela că, din cauza nerespectării reglementărilor UE, au fost puse în pericol prinicpalele două realizări: moneda unică și piața internă asigurată de Schengen”, afirmă Orban într-un opinie pentru publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Orban a atras atenția că tot mai mulți cetățeni ai Uniunii Europene și-au pierdut încrederea în viitorul blocului comunitar.

“Nu îmi fac griji pentru britanici, vorbim de cea mai experimentată democrație europeană. Trebuie să ne facem griji pentru noi. Avem nevoie de fiecare persoană, fiecare națiune, fiecare țară membră. Instituțiile nu pot să înlocuiască statele, ele pot doar ajuta și coordona, dar nu pot impinge de la spate țările”, a adăugat Orban.

Viktor Orban nu este singurul cu așteptări pesimiste legate de viitorul Uniunii Europene.

Un exemplu este președintele fondului de investiții privat Burnbrae Group, care a afirmat, imediat după referendumul legat de Brexit, că viitorul monedei unice europene nu este deloc roz, estimând că euro va dispărea într-un orizont de trei până la cinci ani în urma deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.

Totodată, miliardarul George Soros a afirmat că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană face ca procesul de dezintegrare a blocului comunitar să fie un proces ireversibil, în condițiile în care Uniunea a încetat să mai satisfacă nevoile și aspirațiile cetățenilor săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
ue
brexit
imigranti
referendum
euro