Președintele Fed sugerează că este posibil ca ciclul de majorarea a dobânzilor să se fi încheiat

Președintele Fed sugerează că este posibil ca ciclul de majorarea a dobânzilor să se fi încheiat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 nov 2023
Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a semnalat că banca centrală a SUA ar putea încheia cel mai agresiv ciclu de înăsprire din ultimele patru decenii, după ce a menținut dobânda cheie pentru a doua ședință de politică monetară consecutivă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Întrebarea pe care ne-o punem este: Ar trebui să creștem mai mult dobânzile? Încetinirea ne oferă, cred, o idee mai bună despre cât de mult mai trebuie să facem, dacă trebuie să mai facem ceva" a declarat Powell.
Președintele SEC avertizează că inteligența artificială ar putea provoca următoarea criză financiară CITEȘTE ȘI Președintele SEC avertizează că inteligența artificială ar putea provoca următoarea criză financiară

Comitetul Federal pentru Piața Deschisă (Federal Open Market Committee) al Fed a lăsat miercuri rata de referință neschimbată într-un interval cuprins între 5,25% și 5,5%, după o reuniune de două zile la Washington. Oficialii au semnalat într-o declarație de după reuniune că o creștere recentă a randamentelor pe termen mai lung ale titlurilor de trezorerie reduce impulsul de a majora din nou, deși nu au exclus complet o nouă majorare.

Tonul lui Powell a încurajat investitorii, indicele S&P 500 închizând în creștere cu peste 1%. Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a scăzut sub 4,75% pentru prima dată în ultimele două săptămâni, extinzând mișcările declanșate inițial în cursul dimineții de planurile de a încetini ritmul de creștere a vânzărilor de titluri pe termen lung.
 
Secțiune realizată în parteneriat cu ING
 
Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.
 
ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.
viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
dobanzi
powell