Prețul Dogecoin crește puternic, după un nou mesaj de susținere din partea lui Musk

Prețul Dogecoin crește puternic, după un nou mesaj de susținere din partea lui Musk

Foto: Anarami/Flickr

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 apr 2021

Dogecoin, monedă virtuală lansată ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin, s-a apreciat cu până la 26% miercuri, în urma unui nou mesaj de susținere din partea lui Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Tesla, care și-a luat titlul de “Technoking of Tesla” după ce producătorul auto a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, s-a autointitulat “tatăl” monedei (Dogefather) într-un mesaj pe Twitter. Musk a sugerat că ar putea face referire la Dogecoin în cadrul emisiunii Saturday Nigtht Live (SNL) din 8 mai.

Prețul Dogecoin a urcat cu până la 26% în urma mesajului, până la un maxim intraday de 0,3417 dolari/unitate.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Criptomoneda și-a temperat ulterior avansul, iar în jurul orei 18:40 (ora României) se aprecia cu 12,2% față de referință, la 0,3043 dolari.

Bitcoin se deprecia cu 1,2% la ora menționată, Litecoin era în scădere cu 3,6%, iar Ripple (XRP) cu 7,1%.

Dogecoin este o monedă virtuală derivată din Litecoin. A fost creată în 2013 de programatorii americani Billy Markus și Jackson Palmer, ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin. Sigla monedei este reprezentată de un câine din rasa Shiba Inu devenit faimos pe internet cu ajutorul meme-ului Doge.

Prețul Dogecoin a crescut cu circa 7.000% de la începutul anului, inclusiv în contextul unor mesaje repetate de susținere din partea lui Musk. Criptomoneda a atins o capitalizare record de peste 70 miliarde de dolari la jumătatea acestei luni.

Capitalizarea monedelor Dogecoin aflate în circulație se ridică în prezent la 39,5 miliarde de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap.

viewscnt
Afla mai multe despre
dogecoin
elon musk
capitalizare dogecoin
tesla
bitcoin