Prețul unui bitcoin a depășit 8.170 dolari, un nou maxim absolut

Prețul unui bitcoin a depășit 8.170 dolari, un nou maxim absolut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 nov 2017

Cotațiile bitcoin au atins noi valori record luni, după ce duminică au trecut în premieră de pragul de 8.000 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 15:15, bitcoin a atins un maxim intraday de 8.174,93 dolari, cel mai ridicat preț din istoria criptomonedei. Raportat la închiderea de ieri, bitcoin era în urcare cu 1,8%.

Valoarea totală a monedelor bitcoin minate până în prezent a depășit astfel 136 miliarde de dolari, potrivit datelor CoinDesk.

Apocalipsa după Romcab. Prodplast este una dintre firmele afectate de impasul din piața cablurilor electrice și a afișat pierderi la 9 luni CITEȘTE ȘI Apocalipsa după Romcab. Prodplast este una dintre firmele afectate de impasul din piața cablurilor electrice și a afișat pierderi la 9 luni

Săptămâna trecută, cea mai cunoscută monedă digitală s-a devalorizat cu circa o treime, coborând până la 5.500 dolari în mai puțin de patru zile, după suspendarea așa-numitei bifurcări SegWit2x, operațiune care ar fi mărit dimensiunea blocurilor și ar fi creat o nouă versiune de bitcoin.

Bitcoin a recuperat rapid pierderile, iar vineri s-a apreciat la peste 7.998 dolari, după ce presa a relatat că bifurcarea ar putea avea totuși loc, informație neconfirmată însă. Duminică, bitcoin a trecut, în premieră, de valoarea de 8.000 dolari, închizând la prețul de 8.030 dolari.

De la începutul anului, când era cotat la sub 1.000 dolari, bitcoin s-a apreciat cu peste 750%. La nivelul ultimelor 12 luni, creșterea este de 1.000%.

Creșterile au fost alimentate și de anunțul recent cu privire la apropiata lansare a primelor contracte futures pentru bitcoin de către grupul american CME Group, cel mai mare operator de instrumente derivate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
cotatii
maxim istoric