Primăria Capitalei vrea un credit de aproape 120 milioane de lei pentru tramvaie și autobuze electrice

Primăria Capitalei vrea un credit de aproape 120 milioane de lei pentru tramvaie și autobuze electrice
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 20 nov 2023

Primăria Municipiului București (PMB) vrea un împrumut pe 10 ani în valoare totală de peste 118 milioane de lei, în vederea cofinanțării proiectelor Capitalei care beneficiază de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru realizarea unor obiective de investiții de interes local, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Banii vor acoperi cheltuieli neeligibile aferente achitării majorării contractului de furnizare pentru 70 de tramvaie (inclusiv 2 tramvaie linia nr. 32) - 36,211 milioane de lei și cheltuieli neeligibile aferente achitării a 2 tramvaie pentru linia nr. 32 (reprezentând valoare majorată cu un procent de 4,83%.

De asemenea, împrumutul va acoperi plata a 100 de autobuze electrice, care vor fi livrate până la finele anului, în valoare totală de 78.926 milioane de lei.

BCR finanțează Primăria Capitalei CITEȘTE ȘI BCR finanțează Primăria Capitalei

"În data de 23.06.2023, Municipiul București a încheiat Contractul nr. 552 pentru furnizarea a 100 de autobuze electrice cu BMC TRUCK & BUS SA. Se estimează livrarea până la finalul anului 2023 a tuturor celor 100 de autobuze electrice, precum și achitarea în luna Decembrie 2023 a valorii integrale a contractului de furnizare. Ca urmare, pentru cele 4 proiecte de achiziție autobuze electrice în luna Decembrie 2023 sunt estimate efectuarea unor cheltuieli în valoare totală de 78.926.000 lei, cheltuieli care nu vor fi acoperite din fonduri nerambursabile / fonduri recuperabile de la Bugetul de stat (TVA) / credit contractat în anul 2019", scrie în caietul de sarcini al licitației, disponibil AICI.

Data limită de depunere a ofertelor a fost stabilită pentru 27 noiembrie, deschiderea acestora fiind programată în aceeași zi.

Mai multe detalii despre procedură de atribuire AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
pmb
licitatie
imprumut
tramvaie
autobuze