Scăderi pe burse după date dezamăgitoare privind inflația din SUA

Scăderi pe burse după date dezamăgitoare privind inflația din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 iun 2022

Principalii indici bursieri americani au deschis în scădere puternică, iar acțiunile europene și-au adâncit declinul, după ce inflația din SUA a depășit estimările, alimentând speculațiile cu privire la o înăsprire și mai agresivă a politicii monetare de către Fed.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

Rata anuală a inflației din SUA a accelerat la 8,6% în mai, de la 8,3% în aprilie, un nou maxim al ultimilor 40 de ani. Prețurile de consum au crescut cu 1% în ritm lunar, depășind estimările analiștilor.

Acțiunile americane au scăzut după publicarea datelor.

Subscrieri de 65 milioane euro în oferta de titluri de stat. Preferință pentru scadențele scurte și titlurile denominate în lei CITEȘTE ȘI Subscrieri de 65 milioane euro în oferta de titluri de stat. Preferință pentru scadențele scurte și titlurile denominate în lei

Inflația ridicată alimentează pariurile că banca centrală americană nu va putea încetini prea curând ritmul majorărilor de dobândă, investitorii anticipând trei creșteri consecutive de câte o jumătate de punct procentual până în octombrie.

În jurul orei 17:00 (ora României), indicele S&P 500 se deprecia cu 2,5%, Dow Jones consemna un recul de 2,3%, iar Nasdaq Composite era în coborâre cu 3%.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 și-a adâncit declinul din prima parte a zilei și se deprecia cu 2,46% la ora menționată, cu scăderi pe toate marile burse: -2,1% pentru FTSE 100 de la Londra, -2,5% pentru referința DAX de la Frankfurt și -2,4% pentru CAC 40 de la Paris.

Într-o mișcare anticipată în piețe, Banca Centrală Europeană a păstrat dobânzile nemodificate la ședința de politică monetară de joi, însă a pregătit terenul pentru o majorare cu 0,25 puncte procentuale luna viitoare și din nou în septembrie, când nu este exclusă o creștere chiar mai mare a ratelor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
bursa sua
actiuni europene
inflatie
politica monetara
majorare dobanzi