SIF Muntenia și Sea Container Services lansează ofertă publică de preluare la Șantierul Naval Orșova

SIF Muntenia și Sea Container Services lansează ofertă publică de preluare la Șantierul Naval Orșova
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 nov 2023

După o tranzacție majoră în care Sea Container Services a dobândit pachetul de aproape 50% din titlurile Șantierului Naval Orșova, deținut anterior de Transilvania Alliance Invetments, noul proprietar lansează, împreună cu SIF Muntenia, o ofertă publică de preluare având ca țintă restul titlurilor deținute de acționarii de portofoliu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sea Container Services, care a depășit recent nivelul de 33% din acțiunile Șantierului Naval Orșova (SNO), lansează, în acord cu legislația în vigoare, ofertă publică de preluare obligatorie, conform cerințelor la trecerea peste respectivul prag.

Compania din al cărei grup fac parte Air&Sea Container Shipping, Container Clearance Services și Sea Container Shipping & Logistics va derula operațiunea de piață împreună cu SIF Muntenia (SIF4). Cele 2 societăți vizează exercitarea unei politici comune față de Șantierul Naval Orșova, până la 30 aprilie 2024.

Infinity Capital Investments are acțiuni Hidroelectrica de numai 1 milion de euro CITEȘTE ȘI Infinity Capital Investments are acțiuni Hidroelectrica de numai 1 milion de euro

Sea Container Services, pe piață de 23 ani, este controlată de Group Stone (50%, deținut de Dana Bogatu și Iulia Tesleanu), Marius Făinarea și Lenuța Pilcă (câte 25%), conform termene.ro.

Anul trecut a avut afaceri de 101,7 milioane lei și un profit net de 26,8 milioane lei, cu 224 angajați.

SIF Muntenia și Sea Container Services lansează ofertă publică de preluare la Șantierul Naval Orșova

Profit.ro a anunțat la jumătatea lunii transferuri speciale din piața deal cu 8,91 milioane acțiuni Șantierul Naval Orșova (SNO).

Cantitatea era echivalentul participațiilor Transilvania Investments Alliance (TRANSI) și Infinity Capital Investments (SIF5), de 50% din acțiuni și, respectiv, de 28,01% din titluri. SIF Muntenia a fost cumpărătoarea pachetului deținut de Infinity și a ajuns la o deținere de 41,19% din acțiuni, atrăgând, de asemenea, obligativitatea mecanismelor de declanșare a ofertei de preluare.

Isărescu: Dorim să reafirmăm mai ales în plan internațional că România are un drept de creanță deplin asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova CITEȘTE ȘI Isărescu: Dorim să reafirmăm mai ales în plan internațional că România are un drept de creanță deplin asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova

Schimburile s-au efectuat la prețul de 5,1000 lei/acțiune, cu 11,30% sub referință, ceea ce situează valoarea acestora la 45,45 milioane lei. Acest nivel indică pentru compania care are clienți constanți în nordul Europei, în principal în Olanda, o capitalizare de piață de 58,24 milioane lei (11,77 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica