ULTIMA ORĂ Întreruperi masive de curent în Republica Moldova. Care este cauza

ULTIMA ORĂ Întreruperi masive de curent în Republica Moldova. Care este cauza
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 15 nov 2022

Republica Moldova se confruntă cu întreruperi masive ale alimentării cu energie electrică, cauzate indirect de bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei, potrivit autorităților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp″, a transmis vicepremierul de la Chișinău, Andrei Spînu.

Investitorii spanioli iau în calcul dezvoltarea unor terenuri de golf în apropierea Bucureștiului CITEȘTE ȘI Investitorii spanioli iau în calcul dezvoltarea unor terenuri de golf în apropierea Bucureștiului

Și operatorul de distribuție Premier Energy Moldova a comunicat că a survenit o ″deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica″. Pagina de internet a operatorului de transport și sistem este indisponibilă în momentul redactării acestui articol,

″ICS „Premier Energy Distribution” SA informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori. Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, aceasta fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice″, a afirmat distribuitorul.

FOTO STC Partners, companie lansată de foști manageri Strabag, începe construcția primei faze a ansamblului rezidențial Quartier Azuga CITEȘTE ȘI FOTO STC Partners, companie lansată de foști manageri Strabag, începe construcția primei faze a ansamblului rezidențial Quartier Azuga

Clădiri rezidențiale din Kiev au fost lovite de rachete rusești, iar alarmele antiaeriene sună în toată Ucraina, având loc atacuri în mai multe regiuni.

Ambasada SUA la Kiev a emis marți o alertă de securitate prin care avertizează că există „o amenințare sporită continuă de atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în Kiev și în regiunea Kiev”, relatează CNN. Ambasada „îi îndeamnă pe cetățenii americani să respecte alarmele antiaeriene, să se adăpostească în mod corespunzător, să urmeze îndrumările autorităților locale și să consulte informații suplimentare de siguranță” despre cum să se adăpostească în cazul unui atac cu rachete”.

viewscnt
Afla mai multe despre
intrerupere energie republica moldova
atacuri rusia ucraina
criza energetica republica moldova