ULTIMA ORĂ Fed intervine din nou - va injecta până la 1,5 trilioane de dolari în piețe, în lupta cu coronavirusul

ULTIMA ORĂ Fed intervine din nou - va injecta până la 1,5 trilioane de dolari în piețe, în lupta cu coronavirusul
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mar 2020

Rezerva Federală (Fed) din SUA a intervenit în piețele financiare pentru a doua zi consecutivă joi, accelerând achizițiile de active, pentru a atenua impactul epidemiei de coronavirus asupra companiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Injecțiile de lichiditate vizează “perturbările neobișnuite din piețele de finanțare, asociate cu focarul de coronavirus”, potrivit unui anunț al Fed, citat de CNBC.

FOTO Primele imagini cu Dacia Spring - noul vehicul electric al mărcii românești CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu Dacia Spring - noul vehicul electric al mărcii românești

Potrivit sursei citate, banca centrală americană va injecta până la 1,5 trilioane de dolari în piețe, în efortul de a contracara întreruperile cauzate de coronnvirus.

Cumpărările de active au început astăzi și vor continua până pe 13 aprilie.

“Continuăm să subliniem că Fed va acționa agresiv și, în special, că băncile centrale sunt concentrate pe salvgardarea funcționării pieței în acest moment și vor continua să ofere lichiditate la scară mare, Cu toate acestea (...), credem că aceste măsuri nu vor foi suficente pentru a stabiliza sentimentul din piețe pe termen lung, în lumina îngrijorărilor privind creditarea și sănătatea publică ”, a comentat Ebrahim Rahbari, director la  Citi Research.

Mutarea Fed vine în contextul în care incertitudinea legată de impactul epidemiei de coronavirus a transmis un adevărat șoc în piețele financiare. Randamentele obligațiunilor guvernamentale au scăzut la minime istorice în acestă săptămână, pe fondul rapoartelor privind problemele de lichiditate din piață și temerile legate de o recesiune globală.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
rezerva federala
injectii lichiditate
coronavirus