Un producător italian de lactate a vândut obligațiuni de 6 mil. euro garantate cu brânză Parmezan

Un producător italian de lactate a vândut obligațiuni de 6 mil. euro garantate cu brânză Parmezan
scris 2 feb 2016

Dificultățile cu care se confruntă companiile din Italia în accesarea creditelor bancare dau naștere la soluții ingenioase pe piața finanțărilor. Producătorul italian de lactate 4 Madonne Caseificio dell'Emilia a anunțat marți că a atras 6 milioane de euro de la investitori prin vânzarea de obligațiuni garantate cu brânză Parmezan, scrie Reuters.

Obligațiunile au un randament anual de 5% și ajung la scandență în ianuarie 2022. 4 Madonne va utiliza fondurile atrase pentru modernizarea unităților de producție din regiunea Emilia Romagna și pentru promovarea produselor, potrivit unui anunț al companiei.  

Creditarea bancară din Italia a încetinit puternic în ultimii ani, în contextul crizei finaciare, iar firmele de dimensiuni mici și mijlocii întâmpină dificultăți în atragerea fondurilor necesare pentru susținerea activității. Creditele neperformante, care s-au acumulat în timpul recesiunii din perioada 2012 - 2014, au afectat capitalul băncilor și acordarea de noi împrumuturi, care ar fi stimulat economia italiană.

Săptămâna trecută, Italia și Comisia Europeană au ajuns la un acord privind o schemă prin care băncile italiene sunt ajutate, cu garanții de stat, să vândă o serie dintre creditele lor neperformante, în valoare de 200 miliarde de euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
4 madonne caseificio dell'emilia
obligatiuni garantate parmezan
parmezan