Tribunalul îl obligă pe Marian Sârbu să despăgubească ASF pentru prejudicii aduse fostei autorități de pensii private

Tribunalul îl obligă pe Marian Sârbu să despăgubească ASF pentru prejudicii aduse fostei autorități de pensii private

Sursa foto: Agerpres

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 ian 2016

Tribunalul București l-a obligat pe fostul ministru Marian Sârbu, consilier al președintelui Autorității de Supraveghere Financiare (ASF), să achite instituției peste 56.400 lei pentru un prejudiciu realizat de acesta în patrimoniul fostei autorități de pensii private (CSSPP), pe care a condus-o în 2012 și 2013.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia poate fi atacată cu apel.

"Admite acțiunea. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 56.433 lei, reprezentând prima de vacanță, actualizată cu indicele de inflație, precum și la plata dobânzii legale, calculate de la data nașterii obligației până la data plății efective. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare ce se depune la sediul Tribunalului București, Secția a VIII - a. Pronunțată în ședință publică luni, 25.01.2016", se arată pe pagina web a instanței.

ASF a depus reclamația împotriva lui Marian Sârbu în luna aprilie 2015, la două luni după ce un raport al Curții de Conturi, publicat în februarie 2015, arăta că instituția nu a recuperat suma de 1,78 milioane de lei reprezentând prime de căsătorie și de vacanță acordate în mod nelegal în 2012 angajaților fostei CSSPP.

Alături de fostul președinte CSSPP, în cadrul ASF a lucrat și soția acestuia, Monica Mihaela Sârbu.

Ea a părăsit instituția prin programul de plecări voluntare, primind și salarii compensatorii, în vara anului 2014, potrivit datelor instituției.

Instanța obligă ASF să plătească despăgubiri fostului purtător de cuvânt, Radu Soviani CITEȘTE ȘI Instanța obligă ASF să plătească despăgubiri fostului purtător de cuvânt, Radu Soviani

Marian Sârbu a fost ministru al Muncii din partea PSD în Guvernul Năstase și ministru pentru același portofoliu al Muncii, dar din partea UNPR, în Guvernul Boc.

Ulterior, el a condus Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private, structură care a fost înglobată în Autoritatea de Supraveghere Financiară, și a fost membru neexecutiv în Consiliul ASF.

În 16 iunie 2014, a fost votat prim-vicepreședinte al ASF, dar judecătorii Curții Constituționale au decis că numirea este neconstituțională, deoarece nu are experiență profesională pentru acest post, astfel că a demisionat și a condus pentru o perioadă consulatul României din Dubai, numit de Guvernul Ponta.

Potrivit datelor ASF, Sârbu a fost rechemat la cererea sa din postul de consul și s-a reîntors în cadrul Autorității în iulie 2015 pe poziția de consilier al președintelui instituției, Mișu Negrițoiu.

În perioada cât a fost consul în Dubai, contractul de muncă al lui Sârbu a fost suspendat.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
litigiui
prejudiciu
presedinte
csspp
marian sarbu