Wall Street a închis în creștere, susținută de fuziuni și achiziții și de optimismul legat de un vaccin pentru noul coronavirus

Wall Street a închis în creștere, susținută de fuziuni și achiziții și de optimismul legat de un vaccin pentru noul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2020

Acțiunile de pe Wall Street au evoluat luni în creștere, susținute de activitățile de fuziuni și achiziții și de revenirea optimismului legat de un vaccin pentru noul coronavirus, relaează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones a urcat cu 1,2%, S&P 500 cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 1,9%. Indicele Nasdaq și-a revenit după cea mai slabă evoluție săptămânală consemnată din luna martie, scrie News.ro.

Renault investește masiv în marca Alpine și o lansează simultan în Formula 1 și în prima categorie la Le Mans CITEȘTE ȘI Renault investește masiv în marca Alpine și o lansează simultan în Formula 1 și în prima categorie la Le Mans

Acțiunile  Apple au crescut 3%, dar în această lună sunt încă în declin cu 10,6%.

Titlurile Tesla și-au revenit cu un avans de 12,6%. Acțiunile Tesla au scăzut în septembrie cu peste 15%, după ce compania nu a reușit să intre în indicele benchmark S&P 500, dezamăgind investitorii.

Încrederea investitorilor în sectorul tehnologiei a crescut în urma informației referitoare la preluarea de către compania americană Nvidia a producătorului de cipuri Arm Holdings de la SoftBank, pentru 40 de miliarde de dolari.

Între timp, compania chineză ByteDance a respins oferta Microsoft de preluare a diviziei americane a TikTok. În schimb, ByteDance a selectat Oracle drept partener american al TikTok, iar Oracle va prelua o participație semnificativă la aplicația de video-sharing. Acțiunile Oracle au avansat cu 4,3%.

În afara sectorului tehnologic, compania farmaceutică Gilead a anunțat că va cumpăra compania Immunomedics, pentru 21 de miliarde de dolari, pentru a-și extinde tratamentele ocologice. Prețul acțiunilor Immunomedics s-a dublat.

Încrederea investitorilor a frost susținută luni și de informațiile că AstraZeneca a reluat studiul clinic de fază a treia pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus, care fusese întrerupt din motive de siguranță. Cu toate acestea, studiul clinic din SUA a rămas suspendat, în timp ce autoritățile de reglementare americane investighează efectele secundare apărute la un pacient din Marea Britanie.

Între timp, directorul general al grupului american Pfizer, Albert Bourla, a semnalat duminică posibilitatea ca un vaccin pentru noul coronavirus să fie distribuit în SUA înainte de sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
wall street
actiuni