Wall Street deschide în scădere după retrogradarea mai multor bănci de către Moody’s

Wall Street deschide în scădere după retrogradarea mai multor bănci de către Moody’s

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 aug 2023

Acțiunile americane au deschis în scădere marți, trase în jos de sectorul bancar, după ce Moody's a retrogradat mai mulți creditori de talie mică și mijlocie și a anunțat că ar putea reduce ratingurile a șase bănci importante, printre care U.S. Bancorp și BNY Mellon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 17:20 (ora României), indicele S&P 500 consemna un declin de 1,1%, Dow Jones se deprecia cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 1,4%

Acțiunile bancare sunt în centrul atenției în urma deciziilor de rating anunțate de Moody’s. Agenția de evaluare financiară a redus cu o treaptă calificativele pentru 10 bănci americane de dimensiuni mai mici și a plasat sub revizuire pentru o posibilă retrogradare calificativele pentru șase mari bănci, inclusiv Bank of New York Mellon (BNY Mellon), U.S. Bancorp și Truist Financial.

BNR a menținut dobânda cheie la 7% și se așteaptă la o dinamică economică relativ scăzută. Creșterile de prețuri, sub incertitudinile creșterilor fiscale CITEȘTE ȘI BNR a menținut dobânda cheie la 7% și se așteaptă la o dinamică economică relativ scăzută. Creșterile de prețuri, sub incertitudinile creșterilor fiscale

Sectorul bancar al țării "continuă să se confrunte cu riscurile legate de ratele dobânzilor și [gestionarea activelor și pasivelor] cu implicații asupra lichidității și capitalului”, potrivit agenției, citată de MarketWatch.

Titlurile U.S. Bancorp se depreciau cu 4,3% la ora menționată, Truist Financial înregistra un declin de 4,2%, în timp ce acțiunile BNY Mellon au coborât cu 2,8%.

Băncile italiene înregistrau, de asemenea, pierderi importante marți, după ce autoritățile au anunțat introducerea unei taxe de 40% pe “supraprofiturile” băncilor rezultate din veniturile mai mari din dobânzi.

Datele slabe privind activitatea comercială a Chinei au contribuit la sentimentul negativ din piețele de capital. Exporturile țării s-au prăbușit cu 14,5% în ritm anual în iulie, cel mai mare declin din februarie 2020. Importurile au scăzut cu 12,4%, peste declinul estimat de analiști.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
retrogradare banci sua moodys
taxa supraprofit banci italia
us bancorp
bny mellon