Walt Disney a înregistrat un profit record, după succesul noului film din seria Star Wars

Walt Disney a înregistrat un profit record, după succesul noului film din seria Star Wars
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 feb 2016

Walt Disney a obținut în primul trimestru al anului fiscal 2016 (perioada octombrie-decembrie 2015) un profit net record de 2,9 miliarde de dolari, cu aproape o treime mai mare comparativ cu perioada similară a anului anterior, când s-a situat la 2,2 miliarde de dolari. Evoluția favorabilă s-a datorat succesului avut de pelicula „Star Wars: The Force Awakens”, care a adus încasări de peste 2 miliarde de dolari, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net pe acțiune a fost de 1,73 de dolari, în urcare de la 1,27 de dolari în ultimele trei luni din 2014. Veniturile companiei au crescut cu 14%, la 15,2 miliarde dolari.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de studiourile cinematografice Walt Disney, cu un profit operațional de peste 1 miliarde dolari, în creștere cu 86% față de anul anterior, în contextul în care noua peliculă din seria Star Wars a fost un succes, generând încasări de 2 miliarde de dolari la nivel global. Filmul a avut un buget de producție de peste 200 milioane de dolari.

Pe de altă parte, profitul operațional al diviziei de televiziune prin cablu a Disney, a scăzut cu 5,6%, la 1,4 miliarde de dolari, pe fondul majorării costurilor.

"The Force Awakens" este primul film din cea de a treia trilogie Star Wars, care a fost anunțată în 2012, după preluarea Lucasfilm de către casa de producție Walt Disney, în schimbul a 4 miliarde de dolari. Următoarele două filme din trilogie, episoadele VIII și IX ale francizei, vor avea premiera în 2017 și, respectiv, 2019.

Walt Disney a devenit cel mai puternic brand din lume CITEȘTE ȘI Walt Disney a devenit cel mai puternic brand din lume

Momentan, pelicula se află pe locul trei la nivel mondial, în funcție de încasările generate. Filmele cu cele mai mari încasări sunt "Avatar", cu 2,8 miliarde de dolari, și "Titanic", cu 2,2 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
walt disney
disney
star wars
pelicula
studio
trezirea fortei
profit
rezultate
the force awakens