WikiLeaks publică trei discursuri plătite susținute de Hillary Clinton pentru Goldman Sachs

WikiLeaks publică trei discursuri plătite susținute de Hillary Clinton pentru Goldman Sachs
scris 16 oct 2016

Trei discursuri în schimbul cărora Hillary Clinton a primit sume de bani de la Banca Goldman Sachs au fost publicate sâmbătă de site-ul WiKileaks, care relevă legături între candidata democrată în alegerile prezidențiale americane și principalii actori de pe Wall Street, relatează AFP.

Echipa de campanie a lui Clinton nu a contestat autenticitatea acestor documente, furate odată cu e-mailurile președintelui campaniei candidatei democrate John Podesta de către WikiLeaks, scrie News.ro.

Ea a acuzat Guvernul rus că este responsabil de aceste dezvăluiri - un punct de vedere împărtășit de Guvernul american -, iar WikiLeaks că îl ajută pe pe rivalul său, republicanul Donald Trump, în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă.

Tonul acestor discursuri arată opiniile lui Clinton despre reglementările financiare, despre relațiile cu președintele rus Vladimir Putin și despre efectele negative ale precedentelor dezvăluiri WikiLeaks despre politica externă a Statelor Unite.

Declarațiile democratei nu sunt radical diferite de recentele ei luări de poziție, însă sunt mai directe, scrie AFP.

Fitch: Conversia creditelor în franci elvețieni în lei nu va avea impact imediat asupra ratingurilor băncilor din România CITEȘTE ȘI Fitch: Conversia creditelor în franci elvețieni în lei nu va avea impact imediat asupra ratingurilor băncilor din România

Într-un discurs pe care l-a susținut în octombrie 2013 pentru Goldman Sachs, ea sugerează că este necesar să fie întreprinse acțiuni cu scopul de a controla, "din motive politice", abuzurile Wall Street-ului.

"Exista totodată o necesitate să se acționeze din motive politice. Atunci când ești un ales în Congres, persoane din circumscripția ta își pierd locurile de muncă, iar când peste tot în presă se scrie că este vina Wall Street-ului nu poți să stai și să nu faci nimic", spunea ea.

Aceste discursuri pentru gigantul financiar au fost susținute în perioada cuprinsă între momentul în care a părăsit postul de secretar de Stat și cel în care și-a început campania electorală.

Dezvăluirea discursurilor sale pentru Goldman Sachs a fost o adevărată mană cerească pentru rivalul ei în alegerile primare Bernie Sanders, care aprecia că ea nu poate să reglementeze societățile care, în caleași timp, o plătesc.

Donald Trump a încercat să folosească împootriva ei aceste discursuri furate și a acuzat-o că nu a securizat documente interne ale administrației americane, folosind un e-mail privat pe când era secretar de Stat.

El s-a sprijinit, de asemenea, pe dezvăluirile WikiLeaks care arată că Clinton a luat poziție - în discursuri private pe care le-a susținut pentru giganți din sectorul bancar în 2013 și 2014 - în favoarea liberului-schimb și autoreglementării Wall Street-ului, în opoziție cu discursul ei de candidată.

viewscnt
Afla mai multe despre
hillary clinton
goldman sachs
wikileaks