Investițiile nete în economia națională au crescut ușor anul trecut

Investițiile nete în economia națională au crescut ușor anul trecut
scris 8 mar 2019

Investițiile nete realizate în economia națională au însumat 84 de miliarde de lei, anul trecut, fiind în creștere cu 0,8% comparativ cu anul 2017, potrivit datelor provizorii publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Investițiile în lucrări de construcție noi au scăzut cu 8,4%, până la 36,4 miliarde de lei, iar cele în utilaje, inclusiv în mijloace de transport, au crescut cu 8,4%, până la 35,3 miliarde de lei. Alte cheltuieli au crescut cu 11,7%, scrie Agerpres.

După articolul Profit.ro, statul renunță să mai confiște bani de la dezvoltatorii imobiliari CITEȘTE ȘI După articolul Profit.ro, statul renunță să mai confiște bani de la dezvoltatorii imobiliari

Potrivit sursei citate, din totalul investițiilor consemnate în 2018, peste o treime (34,3%) s-au înregistrat în industrie, câte 25% în comerț și în construcții, 5,4% în agricultură și 15,2% în alte ramuri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
investitii
economie
ins