Biocipul

5 noi tehnologii care ar putea deveni accesibile oricui în următorul deceniu
scris 1 sep 2015

În biologia moleculară, biocipurile sunt, în esență, laboratoare miniaturale care pot efectua mii de reacții biologice în doar câteva secunde, printre care decodificarea genelor și analiza toxinelor din apă și mâncare.

Momentan, biocipurile sunt folosite exclusiv în laboratoarele de specialitate, dar în mai puțin de cinci ani ar putea fi utilizate în sălile de operație din întreaga lume, iar în cinci până la zece ani utilizatorii ar putea să-și stabilească singuri diagnostice cu ajutorul minisculelor cipuri, potrivit studiului publicat de Gartner.

Potențialul biocipurilor este uriaș, în condițiile în care cu ajutorul acestora se pot efectua simultan teste multiple, grăbind astfel analizarea rezultatelor. De exemplu, un singur biocip poate fi folosit pentru a detecta, în același timp, o serie de patogeni prezenți în alimente, precum E.Coli, salmonelă, listeria și mulți alții.

Potrivit studiului citat, mai mulți producători de telefoane mobile au început deja să integreze biocipuri în carcasele dispozitivelor, oferind operatorilor de telefonie posibilitatea lansării de servicii din domeniul medical.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
inovație
tehnologie
realitatea virtuală
mașina fără șofer
google
biocip
oculus