60GB din spațiul de stocare al lui Galaxy S23 sunt ocupați de la bun început

60GB din spațiul de stocare al lui Galaxy S23 sunt ocupați de la bun început
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 feb 2023

Samsung a dus la un cu totul alt nivel spațiul ocupat de partiția de sistem de pe noile smartphone-uri Galaxy S23, iar utilizatorii nu sunt deloc încântați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primii posesori ai noilor smartphone-uri Galaxy S23 se plâng pe rețelele sociale de faptul că acestea au în jur de 60GB ocupați din spațiu de stocare încă de când sunt scoase din cutie.

Pentru un model cu 128GB spațiu de stocare, asta înseamnă că jumătate este deja ocupat „din fabrică” și, oricum, în timp, ocuparea va crește pe măsură ce vor fi instalate aplicații, jocuri, vor fi făcute poze și vor fi salvate date.

Samsung lucrează la o cască de realitate mixtă CITEȘTE ȘI Samsung lucrează la o cască de realitate mixtă

Pentru a pune cifrele în perspectivă, trebuie spus că partiția de sistem de la Galaxy S23 este de patru ori mai mare decât cea de la Pixel 7 Pro. Chiar și o instalare de Windows 11 pe un PC ocupă doar aproximativ 30GB.

De vină pentru acest lucru este bloatware-ul, care pentru Samsung s-a transformat de mulți ani într-o afacere.

Dincolo de aplicațiile Google și de aplicațiile Samsung, smartphone-urile producătorului coreean includ aplicații și de alți dezvoltatori care sunt dispuși să plătească pentru la fi aduse astfel în față aplicațiile.

Microsoft 365, Netflix, Spotify, LinkedIn și Facebook sunt doar câteva exemple de aplicații preinstalate pe telefoanele Samsung, în schimbul unor sume confidențiale de bani.

Aplicația Facebook, de exemplu, nu doar că este promovată în acest fel, dar beneficiază și de drepturi de acces care, în mod normal, nu le-ar fi dobândit dacă ar fi fost instalată dintr-un magazin de aplicații.

Dacă telefonul este cumpărat de la operator de telecomunicații, atunci mai apare un „strat” de aplicații nedorite de utilizatori, dar împinse în față oricum de operatorul respectiv.

Versiunea de bază a seriei Galaxy S23 cu 128GB spațiu de stocare costă 950 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
stocare
galaxy s23
bloatware