Acționarul majoritar al Romstal, Enrico Perini, finanțează cu 100.000 de euro Sypher

Acționarul majoritar al Romstal, Enrico Perini, finanțează cu 100.000 de euro Sypher
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2021

Acționarul majoritar al Grupului Romstal, Enrico Perini, finanțează cu 100.000 de euro Sypher, startup-ul local care a dezvoltat asistentul virtual GDPR – o platformă software pentru companii în procesul de conformitate GDPR – și care a lansat recent o campanie de finanțare pe SeedBlink. Runda de investiții este condusă de Sparking Capital cu 225.000 euro, în calitate de investitor principal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Romstal folosește deja produsul Sypher.

Sypher a fost înființată în 2017 de către Cristian Badea și Mihai Ghiță, ambii cu experiență de 20 de ani în industria de software și plăți. Cristian Badea a fost cofondator și CIO la Avangate, preluată de Francisco Partners în 2013. 

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Prin intermediul SeedBlink, compania urmărește să strângă 325.000 euro de la investitori, tichetele de investiție pornind de la 2.500 euro. Aceasta este cea de-a două rundă de investiții pentru Sypher, după cea din noiembrie 2018, în care a primit o finanțare de 300.000 euro.

“Fondurile atrase le vor permite să investească în achiziția de clienți și să își crească semnificativ veniturile.” declară Vlad Sarca, Partener al Sparking Capital.

Holde Agri Invest negociază achiziția a patru noi ferme CITEȘTE ȘI Holde Agri Invest negociază achiziția a patru noi ferme

Compania vizează extinderea pe piața internațională, concentrându-se asupra organizațiilor care au obligația de a desemna un ofițer responsabil cu protecția datelor (DPO), iar planurile de viitor includ dezvoltarea platformei cu noi functionalități pentru a soluționa și alte aspecte ale conformității companiilor.

"În acest moment suntem activi pe piața de software de gestionare a confidențialității. Studiile arată că doar în Europa sunt peste 500.000 de companii care au un DPO și estimăm ca peste 70% dintre ele nu au încă o soluție software specializată, iar potențialul de creștere este semnificativ. Anul viitor vom începe, de asemenea, tranzitia către piața mult mai largă, în creștere, a software-ului de guvernanță, gestionare a riscurilor și conformitate", spune co-fondatorul Sypher,, Mihai Ghiță.

În următoarele 12 luni, Sypher își propune totodată să tripleze numărul de companii din platformă și să atragă clienți din Germania, Franța, Marea Britanie, Europa Centrală și de Est. În prezent platforma este utilizată de peste 100 de companii din România, Franța, Luxemburg, Polonia, Bulgaria și Ungaria.

Enrico Perini controlează compania Romstal Imex prin intermediul Perini Lang Holding SA, care deține 51% din acțiunile acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
sypher
finanțare