Administrația Trump a eliminat Kaspersky Lab de pe lista furnizorilor de tehnologie ai agențiilor guvernamentale

Administrația Trump a eliminat Kaspersky Lab de pe lista furnizorilor de tehnologie ai agențiilor guvernamentale
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2017

Administrația Trump a eliminat marți compania rusă Kaspersky Lab de pe lista furnizorilor de tehnologie ai agențiilor guvernamentale, din cauza îngrijorării că produsele de securitate cibernetică ale acesteia ar putea fi folosite de Kremlin pentru a accesa rețelele informatice americane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Această eliminare este cea mai concretă măsură întreprinsă împotriva Kaspersky după creșterea suspiciunilor în ultimele luni în rândul oficialilor agențiilor de spionaj și ai parlamentarilor legate de legăturile prea apropiate ale companiei cu agențiile ruse de spionaj, acuzate de atacuri cibernetice în Statele Unite, scrie News.ro.

Produsele Kaspersky au fost eliminate de pe lista furnizorilor Administrației pentru Servicii Generale (GSA) pentru contracte care acoperă servicii de tehnologie a informației și echipamente foto digitale, a declarat un purtător de cuvânt al instituției.

VIDEO Facebook începe să afișeze reclame în aplicația Messenger. Experiența utilizatorilor va avea grav de suferit CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook începe să afișeze reclame în aplicația Messenger. Experiența utilizatorilor va avea grav de suferit

Măsura a fost luată după ”o evaluare și analiză atentă”, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că prioritățile agenției sunt ”de a asigura integritatea și securitatea sistemelor și rețelelor guvernamentale”.

Agențiile guvernamentale vor putea să folosească în continuare produse Kaspersky cumpărate separat de licitațiile agenției.

Softul anti-virus al Kaspersky este popular în Statele Unite și în restul lumii, iar compania a avut timp de mai multe decenii o prezență importantă pe piața securității cibernetice.

Kaspersky Lab a anunțat într-un comunicat că nu a primit informații noi din partea GSA sau altă agenție guvernamentală americană referitoare la statutul său de furnizor.

”Kaspersky Lab nu are legături cu niciun guvern, iar compania nu a ajutat și nici nu va ajuta vreun guvern din lume în spionajul cibernetic”, potrivit comunicatului.

Compania a adăugat că a fost ”prinsă în mijlocul unui conflict geopolitic în care fiecare parte încearcă să se folosească de Kaspersky Lab drept pion în jocul lor politic”.

Delistarea Kaspersky Lab s avut loc în aceeași zi în care ABC News a relatat că administrația Trump analizează introducerea unei interdicții mai largi care să blocheze folosirea softului companiei din Rusia de către agenții.

Nokia devine cel mai mare ocupant de birouri din afara Bucureștiului, mutându-și birourile în clădirea fraților Cristescu CITEȘTE ȘI Nokia devine cel mai mare ocupant de birouri din afara Bucureștiului, mutându-și birourile în clădirea fraților Cristescu

Luna trecută, comitetul pentru servicii armate din Senatul SUA a adoptat un proiect care ar interzice utilizarea de către armată a produselor Kaspersky. Adoptarea a avut loc la o zi după ce FBI a intervievat mai mulți angajați americani ai companiei, la locuințele lor, în cadrul unei investigații legată de activitățile companiei.

Congressmenii sunt îngrijorați că Moscova se folosește de produsele Kaspersky Lab pentru a ataca rețelele IT americane, un subiect sensibil având în vedere acuzațiile făcute de agențiile americane de spionaj că Rusia a acesat email-urile Partidului Democrat pentru a interveni în campania prezidențială din 2016. Rusia a respins acuzațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
kaspersky lab
trump