AI-ul din Windows va putea fi îmbunătățit cu ajutorul plugin-urilor

AI-ul din Windows va putea fi îmbunătățit cu ajutorul plugin-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2024

Microsoft Copilot pentru Windows 11 dobândește suport pentru plugin-uri, care pot fi adăugate pentru a extinde funcționalitate AI-ului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansată anul trecut, după ce compania a renunțat la brandul Bing în favoarea numelui Copilot, soluția de inteligență artificială generativă din Windows va oferi suport pentru plugin-uri.

Acestea vor avea rolul de a extinde funcționalitatea AI-ului. Microsoft dă exemplul unor plugin-uri pentru diverse servicii, precum OpenTable - cu plugin-ul dedicat, utilizatorul va putea cere AI-ului să rezerve o masă la restaurant.

Tim Cook: „Vom deschide noi drumuri” în AI CITEȘTE ȘI Tim Cook: „Vom deschide noi drumuri” în AI

Alte plugin-uri enumerate de Microsoft care vor putea fi folosit cu Copilot sunt Instacart, Kayak, Klarna și Shopify.

Cu aceeași ocazie, Microsoft a extind comenzile care pot fi realizate de chatbot la nivelul sistemului de operare. Pot acum să fie accesate mai multe opțiuni și setări, precum activarea modului de economisire a bateriei sau afișarea rețelelor wireless disponibile.

Astfel, o serie întreagă de configurări ale sistemului de operare pot fi realizate prin intermediul AI-ului, în locul navigării manuale în meniul Settings.

O nouă funcție bazată tot pe AI va fi disponibilă și în cadrul aplicație Photos. Numită Generative Erase, aceasta va facilita eliminarea elementelor nedorite din fotografii.

Toate aceste upgrade-uri încep să fie livrate acum utilizatorilor care au instalate cele mai recente update-uri de Windows 11.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows
copilot
ai