AI-ul va compune mesaje și va genera imagini de fundal în Android

AI-ul va compune mesaje și va genera imagini de fundal în Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mai 2023

Google a prezentat două funcții pe care utilizatorii smartphone-urilor cu Android le vor avea la dispoziție, grație inteligenței artificiale - recompunerea mesajelor și generarea imaginilor pe baza comenzilor scrise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa cum era de așteptat, Google lucrează la mai multe funcții de AI care vor fi integrate în sistemul de operare care stă la baza a miliarde de smartphone-uri din întreaga lume.

Una dintre acestea va permite utilizatorului să genereze wallpapere cu ajutorul AI-ului. La fel ca soluțiile text-to-image actuale. Utilizatorul va scrie o scurtă descriere, iar AI-ul îi va oferi câteva variante.

WhatsApp testează o versiune pentru smartwatch-urile cu Wear OS CITEȘTE ȘI WhatsApp testează o versiune pentru smartwatch-urile cu Wear OS

Această facilitate va fi disponibilă, în mod exclusiv, pe smartphone-urile Pixel începând din luna iunie.

A doua, numită de marketing-ul companie Magic Compose, va fi integrată în aplicația Messages și, nu foarte diferit de ChatGPT sau Bing, va permite rescrierea mesajelor cu ajutorul AI-ului.

Asemenea soluțiilor rivale, utilizatorul va putea alege unul din cele câteva stiluri de compoziție disponibile. Astfel mesajele rescrise de AI pot fi succinte, profesionale sau mai originale.

Cele două funcții de AI dedicate Android-ului sunt în ton cu celelalte noutăți legate de inteligența artificială anunțate de Google la I/O, adică nu aduc noutăți extraordinare, cum era de așteptat de la un lider în AI, ci vin doar cu funcționalități pe care rivalii le oferă deja.

Tot legat de Messages, Google nu a pierdut ocazia oferită de conferința I/O pentru a cere Apple, încă o dată, să adauge suport RCS pe iMessage pentru ca utilizatorii smartphone-urilor cu Android să poată comunica cu cei care dețin iPhone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
android