Amazon lucrează la un sistem de plată cu palma

Amazon lucrează la un sistem de plată cu palma
scris 21 ian 2020

Dacă cel mai nou proiect Amazon reușește și ajunge să fie adoptat pe scară largă, plata cu telefonul sau smartphone-ul vor fi considerate în curând demodate.

Amazon lucrează la un terminal care poate fi folosit în magazinele fizice pentru plata cu palma. Pur și simplu, în loc de card, smartphone sau smartwatch, utilizatorul pune palma pe un scaner pentru a plăti cumpărăturile sau consumul.

Principiul este unul foarte simplu. Amprenta palmei este unică pentru fiecare om. La fel și indicatoarele unui card. Astfel, datele unui card sunt “atașate” imaginii unei palme într-un sistem informatic.

Șeful Apple vrea ca sistemul global de taxe pentru companii să fie revizuit CITEȘTE ȘI Șeful Apple vrea ca sistemul global de taxe pentru companii să fie revizuit

Atașarea inițială a cardului se va putea face direct la terminalul de plată. Se va scana palma și se va atinge cu cardul pentru înregistrarea în sistem a celor două. De la acel moment, pentru plată va fi suficientă atingerea scanerului cu palma.

La fiecare scanare a palmei terminalul identifică persoana, trimite imaginea către sistem, care găsește cardul aferent și operează plata.

Plata cu palma ar fi mai comodă, mai practică și mai naturală decât cu orice obiect. Clientul nu ar mai trebui să scoată din portofel cardul sau din buzunar telefonul ori să întoarcă în mod incomod încheietura mâinii pentru a plăti cu ceasul. Nici nu ar trebui să mai aibă grija mijloacelor de plata sau să se trezească la casă că nu are cardul la el.

Proiectul este dezvoltat în colaborare cu Visa și este testat în prezent în magazinele fizice Amazon Go și Whole Foods.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
amazon
plati
palma
carduri