Americanii de la Vertiv văd o creștere de 20% a centrelor de date în România: Astfel de investiții devin obligatorii, nu mai sunt doar o opțiune; compania caută 50 de noi angajați pentru centrul din Cluj-Napoca

Americanii de la Vertiv văd o creștere de 20% a centrelor de date în România: Astfel de investiții devin obligatorii, nu mai sunt doar o opțiune; compania caută 50 de noi angajați pentru centrul din Cluj-Napoca
scris 1 iul 2021

Investițiile în centre de date eficiente și performante, care pot să țină pasul cu noua realitate, în care modelele de afaceri trec de la fizic la digital, devin încet-încet obligatorii și nu mai reprezintă doar o opțiune, astfel că piața de profil românească va crește cu cel puțin 20% în acest an, în linie cu regiunea, estimează furnizorul american de echipamente și servicii pentru centre de date Vertiv.

„Am observat o relansare a investițiilor în creșterea capacităților digitale, după încetinirea inițială în perioada martie-aprilie 2020. Clienții noștri au început să își extindă centrele de date existente pentru a se potrivi noii realități a pieței muncii, în care comunicarea nu mai are loc centralizat, la sediul respectivei companii, ci este distribuită de-a lungul unei rețele de birouri de acasă”, a declarat pentru Profit.ro  George Topalov, Senior Sales Manager Vertiv România și Moldova.

El estimează o creștere de 20% a pieței românești, bazându-se pe lista lansărilor programate și continuarea investițiilor companiilor în îmbunătățirea eficienței energetice și extinderea operațiunilor.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Vertiv deține la Cluj-Napoca un centru global de servicii, cu 330 de angajați în 2019 și peste 400 anul trecut.

“Ne așteptăm la un parcurs similar și pentru 2021 – avem, la ora actuală, 50 de poziții disponibile, în funcții încrucișate, de la finanțe și vânzări, până la software”, spune Topalov.

Vertiv România a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 53 de milioane de lei (11 milioane euro).

La nivel global, Vertiv a raportat în 2020 venituri de 4,4 miliarde de dolari și estimează pentru anul în curs o creștere de două cifre.

viewscnt
Afla mai multe despre
vertiv
centre de date