Android va cere acordul utilizatorilor înainte de a emite notificări

Android va cere acordul utilizatorilor înainte de a emite notificări
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mar 2022

Abia la 13-a versiune, Android ajunge să introducă o opțiune „de bun simț”, prin care utilizatorul să poată reduce mai ușor numărul aplicațiilor care-l pot asalta cu notificări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Începând cu Android 13, sistemul de operare instalat pe miliarde de smartphone-uri din întreaga lume, copiază de la iPhone o funcție pe care dispozitivele Apple o oferă de ani buni.

Anume, permisiunile pentru notificări. Aplicațiile de Android vor trebui să primească permisiunea expresă a utilizatorului înainte de a putea genera notificări.

Google sponsorizează echipa McLaren de Formula 1 CITEȘTE ȘI Google sponsorizează echipa McLaren de Formula 1

În prezent, deși utilizatorul are opțiunea de a opri notificările pentru fiecare aplicație în parte, acestea pot emite notificări imediat după instalare și fără acordul utilizatorului.

Google a presupus, până acum, că toți utilizatorii sunt de acord cu notificările și doar cei mai „pretențioși” vor purcede la un reglaj fin, prin care să lase notificările active doar pentru anumite aplicații.

Cu noua opțiune, care este deja implementată în cea mai nouă versiune de test a lui Android 13, utilizatorul poate de la început să blocheze notificările unei aplicații despre care știe de când o instalează că nu va avea nevoie de notificările acesteia.

O altă noutate pe care Android 13 o va aduce este suportul pentru Bluetooth Low Energy. Acesta folosește codec-ul LC3 (Low Complexity Communications) pentru a transmite audio de calitate mai bună la un bitrate mai mic, ceea ce înseamnă un consum mai mic de energie pentru cei care ascultă muzică la căști Bluetooth.

Și mai multe informații despre viitoarea versiune de Android, vor fi prezentate, cel mai probabil, în cadrul evenimentului Google I/O, ce va avea loc în perioada 11-12 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone
notificări