Angajații Google cred că chatbot-ul companiei este „mai rău decât inutil”

Angajații Google cred că chatbot-ul companiei este „mai rău decât inutil”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 apr 2023

Google s-a grăbit să lanseze în stadiu de preview chatbot-ul Bard, în ciuda feedback-ului negativ primit de la proprii angajați, care nu au deloc cuvinte de laudă pentru acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unor documente interne, angajații Google care au lucrat cu chatbot-ul Bard înainte ca acesta să fie lansat în mod limitat au implorat conducerea să nu-l lanseze.

„Mai rău decât inutil” și „mincinos patologic” sunt câteva dintre caracterizările făcute chatbot-ului de către unii dintre angajații Google.

Microsoft își dezvoltă propriile cipuri pentru AI CITEȘTE ȘI Microsoft își dezvoltă propriile cipuri pentru AI

Aceștia au constatat inclusiv că Bard oferă răspunsuri care pot pune în pericol viața utilizatorilor la întrebări precum „cum aterizezi un avion” sau „cum faci scuba diving”.

Mai mult, echipa internă de siguranță din cadrul Google a dat aviz negativ lansării Bard, însă, conducerea a ignorat raportul și a mers mai departe cu planurile de lansare.

Un reportaj Bloomberg pe acest subiect arată clar cum gigantul american a dat deoparte orice principii etice pentru a lansa cât mai repede un rival pentru OpenAI și Microsoft.

Uniunea Europeană anunță un plan de 43 miliarde de euro pentru sprijinirea industriei de semiconductori CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană anunță un plan de 43 miliarde de euro pentru sprijinirea industriei de semiconductori

Asta în vreme ce Sundar Pichai, șeful Google, vorbea despre pericolele pe care AI-ul lansat în grabă și fără reglementări clare le poate aduce.

Google a pierdut 100 de miliarde de dolari din capitalizare după lansarea Bard, care a fost promovat printr-o reclamă ce conținea o informație falsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chatbot
bard
ai