App Store va avea o versiune separată pentru Europa

App Store va avea o versiune separată pentru Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 ian 2024

Apple se pregătește se separe App Store, care va avea o versiune diferită de cea obișnuită pentru țările din cadrul Uniunii Europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecut, CEO-ul Apple Tim Cook s-a întâlnit cu șeful antitrust al Uniunii Europene, Margrethe Vestager. Deși subiectele discuțiilor nu au fost făcute publice, cei doi au discutat, cu siguranță, și de noua legislație europeană privind piețele digitale.

Conform acesteia, Apple va fi obligată să facă trei schimbări majore în ceea ce privește livrarea aplicațiilor.

Apple a suferit o scădere masivă a vânzărilor în China CITEȘTE ȘI Apple a suferit o scădere masivă a vânzărilor în China

Pe de o parte, compania americană trebuie să permită funcționarea magazinelor alternative de aplicații. Pe de altă parte, trebuie să devină posibilă și instalarea aplicațiilor descărcate de pe internet.

În fine, Apple trebuie să „facă loc” sistemelor terțe de plată, care să constituie o alternativă să sistemul de plată din App Store, prin care compania oprește comisionul din vânzări.

Apple este obligată să respecte aceste decizii, însă, o va face în proprii termeni. Compania, scrie Bloomberg, va crea o versiune de App Store specială pentru țările comunitare.

Astfel, toate aceste schimbări vor fi disponibile doar pentru europeni, nu și pentru utilizatorii din restul lumii. Cel puțin nu deocamdată. Apple este presată să facă schimbări similare și în alte regiuni, inclusiv în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicații
europa