Apple a lansat iOS 15

Apple a lansat iOS 15
scris 21 sep 2021

Așa cum a promis în urmă cu o săptămână, când a prezentat iPhone 13, Apple a lansat cea de-a 15-a versiune a sistemului său de operare pentru smartphone-uri.

iOS 15 este disponibil pentru descărcare și instalare, începând de luni seara, ora locală 20, aducând cu el un număr relativ mic de noutăți și îmbunătățiri.

În fruntea listei stau noile Focus Modes, un fel de profiluri pe baza cărora comportamentul telefonului poate fi schimbat în funcție de activitatea desfășurată.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Spre exemplu, în timpul serviciului, poate fi activat un mod care să elimine notificările ce pot distrage atenția și chiar să afișeze pe ecranul principal doar aplicațiile necesare pentru job.

Multe dintre aplicațiile Apple au primit update-uri mai mult sau mai puțin importante. Apple Maps oferă un nou mod de vizualizare 3D, dar numai pentru un număr mic de orașe, iar aplicația Notes a dobândit abilități noi de organizare a însemnărilor, precum tag-urile.

Se remarcă în mod deosebit schimbarea de interfață a browser-ului Safari, care și-a mutat tab-urile și bara de adrese în partea de jos a ecranului, pentru a putea fi mai ușor accesate cu un singur deget. Cei care nu sunt mulțumiți de această schimbare, pot reveni la vechea interfață de la Settings.

Pentru tabletele Apple este acum disponibil și iPadOS 15. Această versiune oferă câteva mici îmbunătățiri pentru multi-tasking și aduce noutățile primite anul trecut de iOS, precum App Library și widget-urile ce pot fi plasate oriunde pe ecran.

iOS 15 poate fi instalat pe toate smartphone-urile Apple începând cu iPhone 6S, în vreme ce iPadOS poate fi instalat pe iPad Air 2 și iPad mini 4 sau mai noi, plus toate versiunile de iPad Pro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
ipad os
iphone
ipad