Apple a prevenit anul trecut tranzacții potențial frauduloase de peste două miliarde de dolari

Apple a prevenit anul trecut tranzacții potențial frauduloase de peste două miliarde de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mai 2023

Gigantul american Apple a făcut publice o serie întreagă de cifre menite să sugereze cât de bun este App Store în a-și proteja utilizatorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple susține că magazinul său de aplicații este foarte bun la prevenirea fraudelor. În acest sens, compania americană spune că blocat folosirea a aproape 3,9 milioane de carduri furate, a blocat permanent 714.000 de conturi de la tranzacții și a prevenit tranzacții potențial frauduloase în valoare de peste două miliarde de dolari.

Tot anul trecut, au fost blocate aproale 1,7 milioane de aplicații. Aproape 400.000 dintre acestea au respinse pe motiv de încălcare a intimității, iar 153.000 au fost respinse pentru spam și înșelarea utilizatorilor.

Apple extinde disponibilitatea serviciului de comunicare prin satelit CITEȘTE ȘI Apple extinde disponibilitatea serviciului de comunicare prin satelit

428.000 de conturi de dezvoltatori au fost blocate permanent anul trecut pentru posibile activități fraudulente, iar 105 milioane de conturi de dezvoltator au fost blocate în momentul creării pentru aceleași motive.

Compania americană mai spune că a procesat în 2022 peste 1 miliard de note și review-uri ale aplicațiilor din App Store și că a blocat și șters peste 147 de milioane dintre acestea.

Toate acestea date vin să arate cum App Store protejează utilizatorii dispozitivelor Apple, în contextul în care din ce în ce mai multe țări vor să impună companiei americane să permită instalare aplicațiilor și din alte surse.

Apple a susținut mereu că deschiderea ecosistemului și instalarea aplicațiilor din alte surse decât App Store va afecta securitatea utilizatorilor săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
frauda
securitate
iphone