Apple ar putea scumpi modelele iPhone 15 Pro și Pro Max

Apple ar putea scumpi modelele iPhone 15 Pro și Pro Max
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 iul 2023

De anul acesta, modelele Pro și Pro Max ar putea fi mai scumpe decât cele din seriile anterioare, Apple încercând să-și crească veniturile în ciuda scăderii cererii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iPhone 15 Pro și Pro Max ar urma să coste mai mult decât modelele similare din seriile anterioare, susțin sursele citate de Bloomberg.

Apple ar urma să comande producția a 85 de milioane de unități de iPhone 15 pentru acest final de an, susțin aceleași surse. Comanda ar fi cu 5 milioane mai mică decât anul trecut.

Angajații Apple folosesc deja chatbot-ul companiei CITEȘTE ȘI Angajații Apple folosesc deja chatbot-ul companiei

În 2022, Apple a comandat producția a 90 de milioane de unități de iPhone 14 pentru primul an, însă, din cauza cereri mai mici decât estimările, a trebuit să reducă producția cu 6 milioane de unități.

Compania americană nu vrea să-și vadă veniturile afectate de cererea mai mică (IDC estimează un declin de 3,2% anul acesta), astfel că ar plănui scumpirea celor două modele de top ale seriei iPhone 15.

Ultimii ani au arătat că modelele Pro au fani fideli, dispuși să plătească în plus pentru funcțiile exclusive ale acestora, iar Apple pare să creadă că aceștia sunt dispuși să dea chiar și mai mult.

De când au fost lansate în 2019, iPhone 15 Pro și Pro Max au costat începând de la 1.000 de dolari, respectiv 1.100 de dolari.

Este posibil și ca cele două modele să aibă disponibilitatea limitată, cel puțin în primele luni. Asta pentru că există dificultăți în procesul de producție al acestora, care ar putea afecta numărul unităților disponibile la momentul lansării.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15 pro
iphone 15 pro max