Apple brevetează o carcasă de AirPods cu touchscreen

Apple brevetează o carcasă de AirPods cu touchscreen
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 apr 2023

Carcasa care găzduiește și alimentează cu energie căștile AirPods ar putea juca pe viitor un rol mult mai important, conform unui brevet obținut recent de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Apple a obținut un brevet, depus în septembrie anul trecut, care prevede dotarea cu un ecran cu funcții touch a carcasei folosite împreună cu căștile AirPods.

Touchscreen-ul montat pe una din laturile carcasei ar urma să includă elemente grafice prin care utilizatorul să poată controla procesul de redare fără să apeleze la un iPhone sau la un Apple Watch.

Apple repară două probleme grave de securitate, descoperite la iPhone-uri și iPad-uri CITEȘTE ȘI Apple repară două probleme grave de securitate, descoperite la iPhone-uri și iPad-uri

Mai mult, conform descrierii brevetului, același ecran ar urma să afișeze versiuni optimizate ale unora dintre aplicațiile de iPhone, precum Maps sau Weather, dar și notificări.

Tot prin intermediul touchscreen-ul de pe carcasă, ar putea fi schimbată destinația sunetului de la căști la HomePod, la Apple TV, la iPhone sau alt dispozitiv Apple deținut de utilizator.

Existența brevetului nu garantează, însă, transformarea în realitate a ideilor etalate aici de Apple. Compania americană deține un mare număr de brevete, însă, doar puține dintre acestea sunt implementate în produse finale.

Anul trecut, Apple a renunțat la iPod, legendarul player audio portabil, după ce a trecut pe linia moartă modelul iPod touch.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
airpods
touchscreen