Apple extinde disponibilitatea serviciului de comunicare prin satelit

Apple extinde disponibilitatea serviciului de comunicare prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mai 2023

Două noi țări, Australia și Noua Zeelanda, primesc acces la serviciul comunicare disponibil, în cazuri de urgență, pentru cele mai recente iPhone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Serviciul de comunicare prin satelit disponibil (încă) gratuit utilizatorilor celor mai recente iPhone-uri este începând de astăzi funcțional în alte două țări - Australia și Noua Zeelanda.

Acesta permite, în situații de urgență, când lipsește semnalul terestru, conectarea la satelit pentru trimiterea unui mesaj SOS.

Foxconn, furnizorul Apple, investește 500 milioane de dolari într-o nouă fabrică în India CITEȘTE ȘI Foxconn, furnizorul Apple, investește 500 milioane de dolari într-o nouă fabrică în India

Serviciul poate fi activat în mai multe feluri - prin apăsarea rapidă de cinci ori a butonului Power, prin apăsarea simultană a butonului Power și a celui de creștere a volumului sau prin formarea numărului 000.

Acesta va face automat conexiunea cu cei mai apropiați sateliți, dacă semnalul terestru nu este disponibil în zona respectivă. Același sistem va indica utilizatorul să țină telefonul îndreptat în direcția sateliților, pentru un semnal mai bun.

Mesajul trimis în acest fel este compresat până este micșorat de trei ori, pentru a grăbi expedierea, care și așa, poate dura câteva minute.

Cu Australia și Noua Zeelanda, serviciul Apple de comunicare prin satelit în caz de urgențe este acum deja disponibil în 14 țări. Acesta poate fi folosit gratuit pe iPhone 14 în primii doi ani, dar Apple va implementa, eventual, un plan de abonamente.

După ce Apple a anunțat acest serviciu, mai multe alte companii s-au grăbit să anunțe servicii similare, inclusiv Qualcomm și mai mai mulți producători de smartphone-uri cu Android, precum Samsung, Oppo, Vivo și Xiaomi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
sos
satelit
iphone