Apple înființează primul său centru de date în China, pentru a respecta regulile mai stricte de securitate cibernetică

Apple înființează primul său centru de date în China, pentru a respecta regulile mai stricte de securitate cibernetică
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2017

Apple a anunțat miercuri că înființează primul său centru de date din China, în parteneriat cu o companie locală de servicii de Internet, pentru a respecta noile reguli mai stricte în domeniul securității cibernetice introduse de autorități în luna iunie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania americană va construi un centru de date în provincia sudică Guizhou, în colaborare cu compania chineză Guizhou-Cloud Big Data Industry, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al Apple din Shanghai a spus că centrul face parte din investițiile de 1 miliard de dolari planificate de companie în Guizho.

”Adăugarea centrului de date ne va permite să îmbunătățim viteza și siguranța produselor și serviciilor noastre, în paralel cu respectarea noilor reglementări”, se arată într-un omunicat al Apple.

VIDEO Facebook începe să afișeze reclame în aplicația Messenger. Experiența utilizatorilor va avea grav de suferit CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook începe să afișeze reclame în aplicația Messenger. Experiența utilizatorilor va avea grav de suferit

Aceste reglementări impun ca serviciile cloud să fie operate de companii chineze, așa că Aple se asociază cu GCBD pentru a oferi iCloud, a precizat Apple, referindu-se la serviciul său de stocare online a datelor.

Apple a devenit astfel prima companie care a anunțat schimbări în operațiunile de stocare a datelor în China, în urma noii legislații intrate în vigoare la 1 iunie, care impune companiilor străine să stocheze datele în interiorul țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
centru de date
securitate cibernetica