Apple lansează iOS 13.5, cu noutăți potrivite în contextul pandemiei

Apple lansează iOS 13.5, cu noutăți potrivite în contextul pandemiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mai 2020

Cea mai nouă versiune de iOS vine cu îmbunătățiri în ceea ce privește deblocarea telefonului de către utilizatorii care poartă mască și suport pentru API-ul serviciului de urmărire a contactelor dezvoltat de Apple în colaborare cu Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai nou update de iOS vine cu două funcții care vizează, în feluri diferite, felul în care pandemia COVID-19 a afectat utilizatorii.

Purtarea măștilor, obligatorie în anumite situații în mai multe țări, a creat probleme pentru utilizatorii care folosesc Face ID pentru securizarea telefonului. Masca împiedică acest sistem să mai recunoască utilizatorul.

YouTube a lansat un nou program pentru a ajuta advertiserii să aibă acces la urmăritori valoroși CITEȘTE ȘI YouTube a lansat un nou program pentru a ajuta advertiserii să aibă acces la urmăritori valoroși

Apple nu a modificat Face ID pentru ca acesta să recunoască utilizatorii și când poartă mască, această abordare putând duce la scăderea nivelului de securitate. În schimb, a redus timpul după care telefonul cere codul de deblocare.

Când utilizatorul poartă mască, Face ID nu se mai chinuie câteva secunde să-l recunoască, punându-i acestuia răbdarea la încercare, ci afișează direct tastatura prin care poate fi introdus manual codul de deblocare.

Aceeași versiune de iOS aduce suport pentru API-ul la care Apple și Google au lucrat împreună și care va sta la baza aplicațiilor de urmărire a contactelor pe care multe țări le vor folosi pentru a urmări infectările cu COVID-19.

Implementarea suportului pentru acest API nu înseamnă că utilizatorii vor putea deja folosi aplicația de urmărire a contactelor. Acesta este doar baza aplicațiilor care îl vor folosi și care încă nu au fost dezvoltate.

Este deja al 14-lea update din ciclul iOS 13. Din cauza numeroaselor probleme tehnice ale acestei versiuni, Apple a fost nevoită să lucreze intens la repararea acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
ios
iphone
apple
coronavirus