Apple lansează un serviciu de streaming specializat în muzică clasică

Apple lansează un serviciu de streaming specializat în muzică clasică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mar 2023

Apple Music Classical, o aplicație dedicată streaming-ul exclusiv de muzică clasică, este disponibilă acum în App Store pentru precomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Așa cum se cunoștea încă de anul trecut, Apple va avea un serviciu de streaming dedicat în mod special muzicii clasice. Aplicația acestuia poate fi deja precomandată din App Store, dar serviciul propriu-zis va fi disponibil din 28 martie.

Apple Music Classical va fi gratuit pentru abonații Apple Music și va oferi acces la peste 5 milioane de melodii clasice la calitate înaltă, liste de melodii create de o echipă de editori (oameni, nu algoritm) și mii de albume care vor fi disponibile aici în mod exclusiv.

FOTO Spotify are un nou ecran principal, inspirat de la TikTok și Instagram CITEȘTE ȘI FOTO Spotify are un nou ecran principal, inspirat de la TikTok și Instagram

Lucrările vor putea fi localizate după compozitor, denumire, dirijor și chiar după numărul de catalog, iar audiția va putea fi făcută la calitate lossless de până la 192 kHz/24-bit Hi-Res.

Vor exista și o serie de facilități diferențiatoare, precum accesul la note editoriale despre compozitori și descrieri ale creațiilor acestora. Marii compozitori vor avea în cadrul aplicației portrete la rezoluții ridicate, create de diverși artiști în palete de culori caracteristice epocii respective.

La momentul lansării din 28 martie, Apple Music Classical va funcționa doar pe iPhone-urile cu iOS 15.4 sau mai nou. Apple spune că nu va trece mult timp până când va exista și o versiune de Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
streaming
muzică clasică