Apple: majoritatea breșelor de securitate publicate de Wikileaks au fost deja reparate

Apple: majoritatea breșelor de securitate publicate de Wikileaks au fost deja reparate
scris 8 mar 2017

Apple este prima companie de tehnologie care vine cu un răspuns oficial după documentele publicate de Wikileaks, susținând că cele mai multe vulnerabilități au fost deja rezolvate.

Wikileaks a dat publicității miercuri o serie întreagă de documente cu scopul de a arăta cum procedează agenția de spionaj americană CIA pentru a a obține datele necesare de pe dispozitivele folosite de țintele sale.

Printre companiile vizare de Wikileaks se numără și Apple. Documentele arată cum CIA avea la dispoziție o serie întreagă de modalități prin care să acceseze sau chiar să controleze dispozitivele produse de Apple.

Pe de o parte, agenția americană a descoperit cu ajutorul propriilor specialiști vulnerabilități ale iPhone-urilor și iPad-urilor, pe care să le poată folosit pentru spionaj. Pe de altă parte, unele informații și instrumente în acest sens au fost cumpărate de la contractori externi.

Investitorii instituționali din SUA nu vor includerea proprietarului Snapchat în indicii S&P Dow Jones și MSCI CITEȘTE ȘI Investitorii instituționali din SUA nu vor includerea proprietarului Snapchat în indicii S&P Dow Jones și MSCI

Dezvăluirile Wikileaks vizează numeroase companii și tipuri de dispozitive care au căzut victimă a spionilor americani. Dintre toate, însă, Apple este singura până acum care a emis un răspuns oficial.

Gigantul american a trimis presei o comunicare prin care arată că majoritatea vulnerabilităților evidențiate de Wikileaks au fost reparate și că se lucrează deja și pentru repararea celorlalte probleme de securitate.

Apple și-a construit în ultimii ani o imagine a unei companii căreia îi pasă de securitatea utilizatorilor săi, fiind cea care ieșit cel mai mult în evidență, atât tehnologic, cât și ca marketing, de fiecare dată când a fost cazul. Un exemplu în acest sens a fost refuzul de a oferi acces celor de la FBI la iPhone-ul unui terorist.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cia
wikileaks