Apple respinge concluziile franceze despre radiațiile telefoanelor iPhone 12

Apple respinge concluziile franceze despre radiațiile telefoanelor iPhone 12
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

Apple a declarat că modelul său iPhone 12 a fost certificat de mai multe organisme internaționale ca fiind în conformitate cu standardele globale de radiație, după ce un organ de supraveghere francez i-a ordonat să nu mai vândă telefonul pe motiv că încalcă limitele europene de expunere la radiații, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de supraveghere a radiațiilor ANFR a cerut marți Apple să oprească vânzările de iPhone 12 în Franța, după ce testele care arată Rata Specifică de Absorbție (SAR) a telefonului, o măsură a ratei de energie de radiofrecvență absorbită de corp dintr-un echipament, au depășit limita legală, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Cristian Pavel, CEO Alfa Software: Antreprenorii vor pierde din competitivitate dacă nu fac digitalizarea cum trebuie. Încă e o provocare în a găsi specialiști CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cristian Pavel, CEO Alfa Software: Antreprenorii vor pierde din competitivitate dacă nu fac digitalizarea cum trebuie. Încă e o provocare în a găsi specialiști

ANFR a spus că va trimite agenți la magazinele Apple și la alți distribuitori pentru a verifica că modelul nu mai este vândut. Aceasta a spus că se așteaptă ca Apple ”să folosească toate mijloacele disponibile pentru a pune capăt neconformității”, iar o lipsă de acțiune ar duce la rechemarea telefoanelor iPhone 12 deja vândute consumatorilor.

Apple a declarat că a furnizat ANFR mai multe rezultate de laborator ale sale și ale unor terțe părți independente, care demonstrează conformitatea cu toate reglementările și standardele SAR aplicabile din lume.

Aceasta a spus că respinge rezultatele evaluării AFNR și că va continua să colaboreze cu agenția pentru a demonstra că telefoanele sunt conforme.

AFNR a spus că laboratoarele acreditate au constatat o absorbție a energiei electromagnetice de către organism la 5,74 wați pe kilogram în timpul testelor care simulează când telefonul era ținut în mână sau ținut în buzunarul pantalonilor.

WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter

Standardul european este o rată specifică de absorbție de 4,0 wați pe kilogram.

ANFR a adăugat că testele au arătat că telefonul respectă așa-numitele standarde body-SAR atunci când era în buzunarul jachetei sau în geantă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 12