Avertisment privind fraudele pe LinkedIn

Avertisment privind fraudele pe LinkedIn
scris 18 iun 2022

Escrocii care exploatează LinkedIn pentru a atrage utilizatorii în scheme de investiții în criptomonede reprezintă ”o amenințare semnificativă” pentru platformă și consumatori, a declarat Sean Ragan, agentul special al FBI responsabil de birourile din San Francisco și Sacramento, California, ale agenției, transmite CNBC.

”Este o amenințare semnificativă. Acest tip de activitate frauduloasă este semnificativă și există multe victime potențiale și există multe victime trecute și actuale”, a spus Ragan într-un interviu exclusiv, scrie News.ro.

LISTA Rusia prezintă un tabel cu 2.000 de ”mercenari” căzuți în Ucraina; România, pe locul doi CITEȘTE ȘI LISTA Rusia prezintă un tabel cu 2.000 de ”mercenari” căzuți în Ucraina; România, pe locul doi

Schema funcționează astfel: un fraudator care se prezintă ca un profesionist creează un profil fals și se adresează unui utilizator LinkedIn.

Escrocul începe cu mici discuții despre mesajele LinkedIn și, în cele din urmă, se oferă să ajute victima să câștige bani printr-o investiție cripto.

Victimele intervievate de CNBC spun că, deoarece LinkedIn este o platformă de încredere pentru rețele de afaceri, tind să creadă că investițiile sunt legitime.

De obicei, fraudatorul direcționează utilizatorul către o platformă de investiții legitimă pentru cripto, dar după ce le-a câștigat încrederea pe parcursul mai multor luni, îi spune să mute investiția pe un site controlat de fraudator. Fondurile sunt apoi scurse din cont.

”Așa câștigă bani, pe asta își concentrează timpul și atenția. Și se gândesc mereu la diferite moduri de a victimiza oamenii, de a victimiza companiile. Și își petrec timpul făcând temele, definindu-și obiectivele și strategiile, precum și instrumentele și tacticile pe care le folosesc”, a spus Ragan.”

Ragan a spus că FBI a observat o creștere a acestei fraude de investiții, care este diferită de o înșelătorie de lungă durată în care criminalul pretinde că arată un interes romantic pentru subiect pentru a-i convinge să se despartă de banii lor.

FBI a confirmat că are investigații active, dar nu a putut comenta, deoarece sunt cazuri deschise.

Într-o declarație, LinkedIn a recunoscut că a existat o creștere recentă a fraudei pe platforma sa, spunând CNBC că ”ne aplicăm politicile, care sunt foarte clare: activitățile frauduloase, inclusiv înșelătoriile financiare, nu sunt permise pe LinkedIn. Lucrăm în fiecare zi pentru a menține membrii în siguranță, iar aceasta include investiția în apărare automată și manuală pentru a detecta și a aborda conturile false, informațiile false și suspectele de fraudă. Colaborăm cu companii similare și agenții guvernamentale din întreaga lume, cu scopul de a proteja membrii LinkedIn de actori răi. Dacă un membru se confruntă cu o înșelătorie sau este victima unei înșelătorii, îi cerem să ne raporteze aceasta nouă și autorităților locale.”

Directorul senior al LinkedIn pentru încredere, confidențialitate și echitate, Oscar Rodriguez, a declarat că ”încercarea de a identifica ce este fals și ce nu este fals este incredibil de dificilă. Unul dintre lucrurile pe care mi-ar plăcea cu adevărat să îl facem mai mult este să intru în educația proactivă pentru membri. Permiterea membrilor să știe sau, practic, permițându-le să înțeleagă riscurile cu care s-ar putea confrunta”, a spus Rodriguez.

Compania spune că a eliminat peste 32 de milioane de conturi false de pe platforma sa în 2021, conform raportului său semestrial privind frauda. Din iulie până în decembrie 2021, apărările sale automate au oprit 96% din toate conturile false - care includ 11,9 milioane care au fost oprite la înregistrare și 4,4 milioane care au fost restricționate în mod proactiv, se arată în raport.

Membrii au raportat 127.000 de profiluri false care au fost, de asemenea, eliminate.

LinkedIn a spus că apărările sale automate au prins 99,1% din spam și escrocherii, un total de 70,8 milioane, în aceeași perioadă de timp. Alte 179.000 au fost înlăturate după ce le-au raportat membrii.

LinkedIn a spus că nu oferă estimări cu privire la câți bani au fost furați de la membri prin intermediul platformei sale.

Compania și-a avertizat utilizatorii într-o postare pe blog de joi seara, pe platforma sa, să nu trimită bani către persoane pe care nu le cunosc și să nu răspundă la conturi cu un istoric de lucru îndoielnic sau alte semnale roșii, cum ar fi gramatica slabă.

viewscnt
Afla mai multe despre
linkedin
fbi
fraude