Care este cea mai bună alegere: Nexus 6P sau iPhone 6s Plus?

Care este cea mai bună alegere: Nexus 6P sau iPhone 6s Plus?
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 oct 2015
Google a lansat recent, în parteneriat cu Huawei, telefonul Nexus 6P, iar comparațiile cu iPhone 6s Plus, cea mai nouă și performantă variantă de smartphone a celor de la Apple, nu au întârziat să apară.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Cele două telefoane, numite “phablets“ sau telefoane-tabletă, sunt considerate a fi asemănătoare ca design, în special datorită carcaselor metalice, iar diferențele cu privire la dimensiuni nu sunt semnificative. Telefonul Nexus 6P are o dimensiune de 159,3 x 77,8 mm și o grosime de 7,3 mm, în timp ce iPhone 6s Plus are 158,1 x77,8 mm și este ceva mai subțire (7,1 mm).

Nexus 6P este însă ceva mai ușor decât iPhone 6s Plus, având în vedere că noua tehnologie 3D Touch crește greutatea telefoanelor de la Apple. 3D Touch reprezintă versiunea pentru mobil a funcției Force Touch de pe ceasul Apple, care răspunde la intensitatea atingerii, permițând utilizatorului să aleagă între multiple aplicații.

Ambele telefoane au ecrane impresionante ca mărime, noul telefon de la Google având un ecran cu o diagonală de 5,7 inci, în timp ce varianta de la Apple are diagonala de 5,5 inci.

Totodată, noul telefon de la Google este echipat cu un ecran WQHD AMOLED, cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, mai mult decât telefoanele de la Apple, care sunt dotate cu ecrane Retina HD cu 1920 x 1080 pixeli.

În ceea ce privește culorile disponibile, iPhone 6s poate fi cumpărat în varianta Space Grey, Silver și Rose Gold, în timp ce noul Nexus mizează pe variantele clasice: argintiu, negru și alb.

Camera foto principală a noilor modele de iPhone are o rezoluție de 12 megapixeli, iar camera frontală are o rezoluție de 5 megapixeli. În plus, fotografiile făcute cu aplicația Live Photo înregistrează imagini timp de 1,5 secunde înainte și după apăsarea butonului pentru declanșarea camerei, care sunt apoi redate ca parte din fotografie.

Spre comparație, Nexus 6P este echipat cu o cameră foto principală de 12,3 megapixeli și o cameră frontală de 8 megapixeli. Ambele telefoane pot filma cu o rezoluție 4K.

Diferențele nu se opresc la aspect și cameră foto, existând deosebiri clare ce țin de componentele interne. Astfel, Nexus 6P este echipat cu un procesor Snapdragon 810 cu 3GB RAM, în timp iPhone 6s Plus are un procesor A9 cu 2GB de RAM.

În privința sistemului de operare, Nexus 6P rulează Android 6.0 Marshmallow, cel mai nou sistem de operare de la Google, în timp ce iPhone 6s Plus rulează iOS 9.

Nexus 6P poate fi achiziționat în versiunea cu 32 GB , 64 GB sau 128 GB, iar iPhone 6s Plus  este diponibil în varianta 16 GB, 64 GB și 128 GB. Niciunul din cele două telefoane nu permite extinderea memoriei cu carduri microSD.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 6s plus
apple
google
android
ios
huawei
nexus 6p
iphone
smartphone
telefoane