CEO-ul Google a transmis angajaților că greșelile serviciului de inteligență artificială Gemeni sunt ”inacceptabile”

CEO-ul Google a transmis angajaților că greșelile serviciului de inteligență artificială Gemeni sunt ”inacceptabile”
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a abordat greșelile companiei în materie de inteligență artificială, care au determinat compania să-și retragă offline funcția de generare de imagini Gemini, pentru teste suplimentare, afirmând, într-o notă, că acestea sunt ”inacceptabile”, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pichai a numit inexactitățile ca fiind ”problematice” și a spus că ”i-au ofensat pe utilizatorii noștri și au arătat părtiniri”, arată news.ro.

Acțiunile Tesla urcă după ce Apple renunță la mașini electrice. Musk a ironizat proiectul gigantului CITEȘTE ȘI Acțiunile Tesla urcă după ce Apple renunță la mașini electrice. Musk a ironizat proiectul gigantului

Informația a fost publicată pentru prima dată de Semafor.

Google a lansat pe piață generatorul de imagini la începutul acestei luni, prin Gemini, principalul grup de modele AI al companiei.

Instrumentul permite utilizatorilor să introducă solicitări pentru a crea o imagine.

În ultima săptămână, utilizatorii au descoperit inexactități istorice care au devenit virale online, iar compania a retras funcția săptămâna trecută, spunând că o va relansa în săptămânile următoare.

Nu vă mai puneți copiii să învețe programare, afirmă șeful Nvidia, compania cu cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani CITEȘTE ȘI Nu vă mai puneți copiii să învețe programare, afirmă șeful Nvidia, compania cu cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani

”Știu că unele dintre răspunsurile sale au ofensat utilizatorii noștri și au arătat părtinire – pentru a fi clar, este complet inacceptabil și am înțeles greșit. Nicio AI nu este perfectă, mai ales în această etapă emergentă a dezvoltării industriei, dar știm că ștacheta este ridicată pentru noi”, a spus Pichai.

FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România CITEȘTE ȘI FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România

Nota lui Pichai afirmă că echipele au lucrat non-stop pentru a rezolva problemele și că Google va institui un set clar de măsuri și schimbări structurale, precum și ”procese de lansare îmbunătățite”.

”Întotdeauna am căutat să oferim utilizatorilor informații utile, precise și imparțiale în produsele noastre. De aceea oamenii au încredere în ele. Aceasta trebuie să fie abordarea noastră pentru toate produsele noastre, inclusiv produsele noastre emergente de AI”, a scris Pichai în notă.

Recent, Google a anunțat că întrerupe funcția de generare a imaginilor de inteligență artificială a Gemeni după ce a spus că oferă imagini istorice ”inexacte”.

Utilizatorii de pe rețelele de socializare s-au plâns că instrumentul AI generează imagini cu personaje istorice – precum părinții fondatori din SUA – ca oameni de culoare, numind acest lucru inexact.

FOTO Tranzacție surpriză în IT - Companie românească cumpără un furnizor major lansat de ingineri de la Facebook și Yahoo CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză în IT - Companie românească cumpără un furnizor major lansat de ingineri de la Facebook și Yahoo

Google a spus într-o postare pe X de miercuri că funcția AI poate ”genera o gamă largă de oameni. Și acesta este în general un lucru bun, deoarece oamenii din întreaga lume îl folosesc.”

Dar a spus că funcției software ”greșește ținta”, adăugând că gigantul tehnologic ”lucrează pentru a îmbunătăți imediat acest tip de reprezentări”.

O nouă companie IT intră în insolvență. Proprietarul, fost director al Microsoft România - ridicat de polițiști CITEȘTE ȘI O nouă companie IT intră în insolvență. Proprietarul, fost director al Microsoft România - ridicat de polițiști

Google a publicat un comunicat actualizat, spunând că va întrerupe funcția Gemini de a genera imagini cu oameni și va relansa o versiune ”îmbunătățită” în curând.

Instrumentul de generare de imagini a fost lansat la începutul lunii februarie prin Gemini, care se numea anterior Bard.

Acesta se confruntă cu provocări într-un moment în care Google încearcă să ajungă din urmă OpenAI, susținut de Microsoft.

TaxDome intră pe piața din România CITEȘTE ȘI TaxDome intră pe piața din România

Gemeni a refuzat să genereze vreo imagine joi dimineață, când a fost testat de un reporter al CNBC.

În timp ce Google se confruntă cu probleme cu crearea de imagini prin Gemini, Open AI a lansat săptămâna trecută Sora, noul său model AI generativ care este capabil să producă videoclipuri din mesajele text ale utilizatorilor.

Capacitățile companiei de generare de imagini reflectă ”baza globală de utilizatori” a gigantului tehnologic, iar aceasta ia în serios ”reprezentarea și părtinirea”, a declarat miercuri Jack Krawczyk, director senior de produse pentru Gemini la Google.

”Vom continua să facem acest lucru pentru solicitări deschise (imaginile unei persoane care plimbă un câine sunt universale!). Contextele istorice au mai multe nuanțe și ne vom adapta în continuare pentru a adapta asta”, a spus Krawczyk într-o postare pe X.

Google a lansat Gemini, cel mai avansat model de inteligență artificială al său, la sfârșitul anului 2023. În această lună, a redenumit și Bard, concurentul său ChatGPT, în Gemini.

Google a lansat în continuare un serviciu de abonament la o versiune mai puternică a modelului AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gemeni